Κοκτέιλ rum sour με σιρόπι χαμομηλιού

 

Πεθαίνω για γλυκόξινα κοκτέιλ - αν δε, προστεθεί και κάποια λουλουδένια γεύση στην εξίσωση, είμαι ευτυχισμένη. Αυτό το κοκτέιλ είναι η άνοιξη σε ποτήρι - τρελαίνομαι για το παστέλ κίτρινο χρώμα του. Μπορείτε να το φτιάξετε με φρέσκο χαμομήλι, αν έχετε πρόσβαση (θα το βρείτε εύκολα σε μια βόλτα στην εξοχή αυτό τον καιρό, τα χωράφια και οι αλάνες είναι επίσης γεμάτα, αλλά πωλείται συχνά και στη λαϊκή. Αν όχι, μπορείτε να το φτιάξετε με αποξηραμένο χαμομήλι, ακόμη και σε φακελάκια. Επίσης, αν δεν συμπαθείτε το ρούμι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζιν ή με βότκα.

Το σιρόπι χαμομηλιού σας το δίνω σε μεγαλύτερη ποσότητα. Φυλάξτε όσο περισσέψει σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το για να αρωματίσετε λεμονάδα ή να περιχύσετε με αυτό τις αυγοφέτες σας το Σαββατοκύριακο!

Υλικά:

(για 2 ποτήρια)

Για το σιρόπι χαμομηλιού:

200 μλ νερό

200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 γεμάτες χούφτες άνθη χαμομηλιού, καλά πλυμένα

Για το κοκτέιλ:

120 μλ ρούμι λευκό

40 μλ χυμός λεμόνι φρεσκοστυμμένος

40 μλ σιρόπι χαμομηλιού

1 ασπράδι αυγού

πάγος για το σέικερ

Μέθοδος:

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.

  2. Μόλις βράσουν και διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το χαμομήλι.

  3. Σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.

  4. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι (ιδανικά αποστειρωμένο, για να κρατήσει περισσότερο καιρό).

Για το κοκτέιλ:

  1. Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο και ρίχνουμε μέσα το ρούμι, το λεμόνι, το σιρόπι και το ασπράδι.

  2. Χτυπάμε για 1 λεπτό (ναι, ολόκληρο!) και έπειτα σουρώνουμε.

  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο παγωμένα ποτήρια κουπέ και σερβίρουμε στολίζοντας με 1-2 ανθάκια.

Υ.Γ. Περισσότερα κοκτέιλ!

 


 
Previous
Previous

Αυγά βαμμένα με φυσικά υλικά

Next
Next

Βρώσιμα άνθη και πώς θα τα εκμεταλλευτούμε στην κουζίνα μας