Ματωμένο φεγγάρι, ένα Νegroni με πορτοκάλι
Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σας τις εντυπωσιακές εικόνες της ολικής έκλειψης σελήνης που εδώ και μερικές ώρες κάνουν τον γύρο της υφηλίου. Η πορτοκαλοκόκκινη πανσέληνος που έχει γίνει γνωστή με το πιασάρικο προσωνύμιο “ματωμένο φεγγάρι” στάθηκε η πηγή έμπνευσής μου για αυτό εδώ το κοκτέιλ. Και φυσικά, όπου κοκτέιλ και κόκκινο, αναπόφευκτα ο νους σου θα πάει σε κάτι με Campari, σωστά; Το κλασικό Negroni είναι βαθυκόκκινο, αλλά με λίγο χυμό πορτοκάλι, παίρνει την απόχρωση του φεγγαριού που όλοι θαυμάσαμε από τις οθόνες μας - και μερικοί ίσως είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ιδίοις όμμασι. Παρεμπιπτόντως, όχι, δεν επινόησα εγώ το Νegroni με πορτοκάλι, είναι μια από τις κλασικές παραλλαγές του. Συμπτωματικά, υπάρχει και “blood Νegroni'“, που θα ταίριαζει κουτί στην περίπτωσή μας, αλλά φτιάχνεται με σαγκουίνι, το οποίο φυσικά τώρα είναι εκτός εποχής. Όσον αφορά το ποτήρι, σε περίπτωση που σας κακοφαίνεται το Negroni σερβιρισμένο σε coupé, θα σας πω ότι οι ειδικοί το προτείνουν και σε coupé, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει το old fashioned ποτήρι στο σερβίρισμά του. Τέλος, η συνταγή είναι για 1 κοκτέιλ, γιατί όσο να πεις, η ενατένιση του φεγγαριού μου έκανε κάπως στο μυαλό ως μοναχική δραστηριότητα…
Υλικά:
Για 1 κοκτέιλ
25 μλ τζιν
25 μλ Campari
25 μλ βερμούτ
25 μλ χυμός πορτοκάλι
πάγος, για το ανακάτεμα
1 σφαιρικό παγάκι
Μέθοδος:
Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο, ώσπου το μείγμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε το σφαιρικό παγάκι σε ένα ποτήρι coupé.
Χύνουμε μέσα το μείγμα και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με ένα κομμάτι φλούδα από πορτοκάλι.
Υ.Γ. Περισσότερα κοκτέιλ: