Gin mule με αχλάδι, φασκόμηλο & Three Cents Ginger Beer

Σταματήστε ό,τι κάνετε: έχουμε το κοκτέιλ που θα συνοδεύσει τις γιορτές σας! 

Είτε τις περάσετε με cocooning τα βράδια απολαμβάνοντας τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου να αναβοσβήνουν είτε οργανώσετε τραπέζια και θέλετε να  εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτό το gin mule, γεμάτο χειμωνιάτικα αρώματα,  θα σας ενθουσιάσει! 

Το αχλάδι, το φασκόμηλο και το τζίντζερ συνδυάζονται αρμονικά με το τζιν και η Ginger Beer των αγαπημένων μας Three Cents έρχεται να κουμπώσει και να απογειώσει  γευστικά αυτό το απίθανα αρωματικό κοκτέιλ! 

Υλικά: 

Για το σιρόπι: 

200 μλ νερό 

200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 

5-10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου (ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση του)

λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (περίπου 2 εκ.) 

Για το gin fizz: 

1 κτσ σιρόπι 

2-3 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου

50 μλ τζιν της επιλογής μας

50 μλ χυμός αχλάδι (του εμπορίου ή φρεσκοστυμμένος αν έχουμε αποχυμωτή)

2-3 παγάκια

1 φιάλη Three Cents Ginger Beer 

1 λεπτή φέτα αχλάδι φετέλ ή άλλη ποικιλία (για γαρνίρισμα) 

1 κορυφή από κλωνάρι φρέσκου φασκόμηλου (για γαρνίρισμα)

Μέθοδος: 

Για το σιρόπι: 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το φασκόμηλο και το  τζίντζερ να ζεσταθούν. 

  2. Μόλις το μείγμα πάρει βράση και η ζάχαρη λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.

  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.

  4. Σουρώνουμε το μείγμα και το φυλάμε  σε ένα βαζάκι που έχουμε αποστειρώσει. Έτσι θα κρατήσει για αρκετές μέρες στο ψυγείο και μπορούμε να φτιάξουμε το κοκτέιλ ξανά και ξανά.

Για το gin fizz: 

  1. Σε ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε το σιρόπι. 

  2. Τοποθετούμε 2-3 φύλλα φασκόμηλου μέσα στο  ποτήρι. 

  3. Προσθέτουμε το τζιν. 

  4. Προσθέτουμε τον χυμό αχλάδι. 

  5. Προσθέτουμε τα παγάκια. 

  6. Προσθέτουμε την Three Cents Ginger Beer.

  7. Γαρνίρουμε με μια λεπτή φέτα αχλάδι και μια κορυφή από κλωνάρι φασκόμηλου και σερβίρουμε. 

Υ.Γ. Περισσότερες γιορτινές ιδέες:

 
Previous
Previous

Tom Collins με Three Cents Mandarin & Bergamot Soda

Next
Next

Μπισκότα με καρύδια πεκάν και γλάσο από σιρόπι σφενδάμου