Βότκα τόνικ με σμέουρα, ροδόνερο και Three Cents Tonic Water

Έφτασε επιτέλους η άνοιξη, η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου - και όπως πάντα, εδώ θα βρείτε τις πιο όμορφες και γευστικές συνταγές με βρώσιμα άνθη!

Φέτος ξεκινάμε τη λουλουδοσεζόν μας με αυτό το απλό κοκτέιλ που θα σας ξελογιάσει με τα αρώματά του, το απαλό ροζ χρώμα και τη ρομαντική του διάθεση. Βότκα, ένα γρήγορο σιρόπι από φρέσκα σμέουρα και λίγες στάλες ροδόνερο δένουν μαγικά με τη μεστή γεύση του Tonic Water των αγαπημένων μου Three Cents. Αν μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο βρώσιμα τριαντάφυλλα ή έχετε στον κήπο σας τριανταφυλλιές αράντιστες, στολίστε το με μερικά ροδοπέταλα - σκέτη μαγεία!

Υλικά:

Για το σιρόπι:

10 φρέσκα σμέουρα

1 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

30 μλ νερό

Για το κοκτέιλ:

(Για 1 άτομο)

50 μλ βότκα

1-2 κτσ σιρόπι

λίγο ροδόνερο

2-3 παγάκια

1 φιάλη Three Cents Tonic Water

3 φρέσκα σμέουρα (για το γαρνίρισμα)

1-2 φρέσκα βρώσιμα ροδοπέταλα (προαιρετικά)

λίγα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα, για πασπάλισμα (προαιρετικά)*

Μέθοδος:

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τα σμέουρα με την άχνη και ελάχιστο νεράκι, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη

  2. Πιέζουμε τα σμέουρα ελαφρώς, ώστε να σπάσουν, αλλά να μη διαλυθούν τελείως, έτσι ώστε να βγάλουν τον χυμό τους μέσα στο σιρόπι.

  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Δεν σουρώνουμε.

  4. Αυτή η ποσότητα του σιροπιού είναι αρκετή για να φτιάξουμε 4 κοκτέιλ. Εναλλακτικά, μπορούμε να το προσθέσουμε και σε ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό για να του δώσουμε γεύση.

Για το κοκτέιλ:

  1. Σε ποτήρι ψηλό ή ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε τη βότκα.

  2. Ανακατεύουμε μέσα το σιρόπι (μαζί με 2-3 διαλυμένα σμέουρα).

  3. Προσθέτουμε όσο ροδόνερο μας αρέσει. Αν έχουμε ροδόνερο σε μορφή σπρέι, 4-5 ψεκάσματα μέσα στο ποτήρι είναι μια χαρά. (Μπορούμε πάντα να προσθέσουμε λίγο επιπλέον στο τέλος, αφού δοκιμάσουμε).

  4. Προσθέτουμε πάγο.

  5. Ανοίγουμε μια φιάλη Three Cents Tonic Water και γεμίζουμε το ποτήρι.

  6. Γαρνίρουμε με τρία φρέσκα σμέουρα περασμένα σε στικ ή/και με ροδοπέταλα και σερβίρουμε.

*Τι είναι τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα;

Είναι αυτές οι φούξια μπαλίτσες που βλέπετε να παίρνω μέσα από το μικρό πιατάκι και να πασπαλίζω στο κοκτέιλ στο τέλος του βίντεο. Στη Γαλλία χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στο γαρνίρισμα των γλυκών, όπως επίσης και τα πέταλα βιολέτας, που είναι μοβ. Ακόμη τρώγονται και σκέτα, σαν ζαχαρωτά, αλλά ίσως δείτε και να ρίχνουν 2-3 μέσα στο ποτήρι της σαμπάνιας, για μια αρωματική πινελιά! Συλλέγονται με ιδιαίτερο τρόπο, σε πολύ ειδικές συνθήκες, και παρασκευάζονται στο χέρι, οπότε είναι ένα ακριβό προϊόν, που όμως έχει εξαιρετική ποιότητα και άρωμα. Δοκιμάστε το αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια μικρή πολυτέλεια! (Θα τα βρείτε σε μικρά γυάλινα βαζάκια, στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα ντελικατέσεν.)

Υ.Γ. Περισσότερες ανοιξιάτικες λουλουδοσυνταγές:

 
Previous
Previous

Νηστίσιμες μπάρες ενέργειας

Next
Next

Σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπίρα και γλάσο με τυρί κρέμα