Daiquiri με παγωμένο καρπούζι
Σιγά-σιγά ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς κάθε Σεπτέμβρη κάνουμε εξάπαντος μια λίστα με τις αποφάσεις της νέας (ακαδημαϊκής) χρονιάς, που νομίζω έχει και περισσότερη ουσία από τα περιβόητα resolutions της Πρωτοχρονιάς. Φέτος, λοιπόν, αφού αποφορτίσαμε και ξαναφορτίσαμε στις διακοπές μας, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με πολλή ανυπομονησία. Μας περιμένουν -κι εσάς μαζί- μεγάλες αλλαγές στη Madame Gâteaux και ειλικρινά δεν κρατιόμαστε νας σας ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας με λεπτομέρειες. Όμως, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Ως τότε, όμως, αυτό το κοκτέιλ που έμελλε να γίνει η αυγουστιάτικη εμμονή μας, θα σας φτιάξει σίγουρα τη διάθεση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Είτε είστε από αυτούς που στενοχωριούνται που το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, είτε είστε από τους άλλους, που δεν βλέπουν την ώρα να δροσίσει και να μπουν ξανά σε ρυθμό.
Λατρεύω το daiquiri, αυτό το μικρό κουβανέζικο αριστούργημα, αλλά το frozen daiquiri ειδικά, το βρίσκω ακαταμάχητο. Αυτό εδώ, λοιπόν, το πανεύκολο daiquiri γίνεται με καρπούζι που, παγωμένο κατευθείαν από την κατάψυξη, το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με ρούμι και λάιμ! Είναι ό,τι πιο δροσιστικό -φανταστείτε το σαν γρανίτα με αλκοόλ- και έχει πολύ λίγες θερμίδες συγκριτικά με άλλα κοκτέιλ, αφού χάρη στα ολόγλυκα ελληνικά καρπούζια δεν χρειάζεται καμία επιπλέον γλυκαντική ουσία. Απολαύστε άφοβα, λοιπόν, και πιείτε και ένα στην υγειά μας!
Υλικά:
Για 2-4 μερίδες (ανάλογα με το μέγεθος των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσετε)
500 γρ καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, το οποίο έχουμε καταψύξει
120 μλ λευκό ρούμι
40 μλ φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
Μέθοδος:
Βγάζουμε το καρπούζι από την κατάψυξη, το ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ, μαζί με το ρούμι και το λάιμ και τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια με καλαμάκι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μια φετούλα καρπούζι ή/και λάιμ.
Υ.Γ. Μερικές ακόμη ιδέες για κοκτέιλ!
Frozen watermelon daiquiris
I think it’s almost time to say goodbye to summer. I don’t know about you guys, but we, every September, make a list with all of our resolutions and plans for the new academic year, which I think are much more substantial than the infamous New Year resolutions. This year, after recharging, we welcome autumn with a lot of excitement. We have a lot of changes lined up for Madame Gâteaux and we honestly can’t wait to reveal them to all of you in detail. But we’re not ready for that yet, so we will all have to wait just a tad longer. Until then, this cocktail that became our August obsession, is guaranteed to cheer you up in the upcoming last weekend of August. Whether you’re sad the summer is coming to an end or you can’t wait for the temperature to drop and things to start rolling, you’re gonna love it.
I absolutely adore the little Cuban miracle called daiquiri, but frozen daiquiris especially, I can never resist. Our daiquiri today is made with frozen watermelon that you blend, straight from the freezer, with rum and lime! It’s the most refreshing thing - imagine it as a sort of granita with alcohol - and it’s got very few calories compared to other cocktails. Why? Because thanks to the super-sweet wonder that is the ripe, late summer Greek watermelon, you don’t need any other sweeteners. So enjoy, totally guilt-free and cheers to all!
Ingredients:
For 2-4 portions (depending on the size of the glasses you’ll use)
500 gr watermelon (diced, seeds removed, frozen)
120 ml white rum
40 ml freshly squeezed lime juice
Method:
Remove the watermelon from the freezer, add it to the blender with the rum and lime juice and blend until homogenised.
Serve in frozen glasses with funky straws an if you want, garnish with a slice of watermelon and/or lime.
Υ.Γ. Μερικές ακόμη ιδέες για κοκτέιλ!