Bourbon smash με μανταρίνι
Λατρεύω το μπέρμπον. Δεν ξέρω αν μου αρέσει περισσότερο να πίνω μπέρμπον ή να λέω μπέρμπον.
Λατρεύω τα κοκτέιλ της κατηγορίας smash. Είναι ένας τέλειος τρόπος να απολαύσεις ένα hint φρούτου ή/και μυρωδικού στο κοκτέιλ σου χωρίς να το φουλάρεις με χυμό και σιρόπια.
Αν έχεις και ένα ποιοτικό μπέρμπον στη βάση σου, ακόμα καλύτερα.
Υλικά:
μισό μανταρίνι + 2 φετούλες
3 φύλλα δυόσμου και ένα κλωναράκι
1 κτγ ζάχαρη
1 κτγ νερό
60 μλ μπέρμπον
πάγος
σόδα
Μέθοδος:
Στο σέικερ, βάζουμε το μανταρίνι, τον δυόσμο, τη ζάχαρη, το νερό και πιέζουμε με γουδοχέρι.
Προσθέτουμε το μπέρμπον κα τον πάγο και κουνάμε.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε πάγο και σόδα (αν θέλουμε) και γαρνίρουμε με δυόσμο και μανταρίνι.
Υ.Γ. Τα χειμερινά κοκτέιλ μας!