Κοκτέιλ με μπέρμπον, βανίλια & Three Cents Cherry Soda

 

Η αδυναμία μου στα κεράσια είναι πλέον γνωστή - και ΑΥΤΟ το κοκτέιλ είναι το πιο ΚΕΡΑΣΕΝΙΟ κοκτέιλ που έχει βγει ποτέ από την κουζίνα μου. Bourbon cherry smash θα το λέγαμε στα Αγγλικά, αλλά είπα να μην σας τρομάξω, γιατί πολύ απλά είναι αυτό που περιγράφω στον τίτλο. “Smash” είναι ένας κάπως χαλαρός όρος-ομπρέλα που περιλαμβάνει όποια κοκτέιλ έχουν κάποιο “πιεσμένο” φρούτο ή βότανο - κεράσια στην περίπτωσή μας. Γιατί με μπέρμπον; Γιατί α) η ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο ήπια γεύση τoυ σε σχέση με το ουίσκι συνδυάζεται άψογα με το κεράσι και τη βανίλια και β) μου αρέσει να λέω “μπέρμπον”. Πείτε το κι εσείς: “Μπέρμπον”. Πολύ πιο ψαρωτικό από το ουίσκι, δεν είναι; Χωρίς πλάκα τώρα, αγαπώ το μπέρμπον. Το βάζω συχνά και στα γλυκά μου, αν το έχετε προσέξει.

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα φτιάξετε αυτό το πανεύκολο -αλλά πεντανόστιμο κοκτέιλ- που φυσικά, χάρη στην σόδα κεράσι από τα αγαπημένα μου Three Cents θα γίνει ΑΚΟΜΑ πιο κερασένιο. Α και δεν σας είπα και το καλύτερο: μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε τη Three Cents Cherry Soda χωρίς ζάχαρη, για λιγότερες θερμίδες. Μπέρμπον χωρίς θερμίδες πότε θα βγει είπαμε;

Υλικά:

(Για 2 ποτήρια)

1 φιάλη Three Cents Cherry Soda (κανονική ή Ζero Sugar)

60-90 μλ μπέρμπον (ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε)

8 φρέσκα κεράσια (6 για το κοκτέιλ και 2 για γαρνιτούρα)

2 κτγ χυμός λεμόνι φρεσκοστυμμένος

2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας*

πάγος σε κύβους

Μέθοδος:

  1. Σε δύο ποτήρια του ουίσκι, τοποθετούμε από 3 κεράσια, τα οποία έχουμε πλύνει και αποπυρηνώσει.

  2. Ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και τη βανίλια.

  3. Πιέζουμε με γουδοχέρι (ή ένα κουτάλι, αν δεν έχουμε), ώστε τα κεράσια να λιώσουν ελαφρώς και τα τρία υλικά να ανακατευτούν.

  4. Προσθέτουμε το μπέρμπον και ανακατεύουμε ελαφρώς.

  5. Προσθέτουμε τον πάγο.

  6. Ανοίγουμε τη φιάλη Three Cents Cherry Soda και τη μοιράζουμε στα δύο ποτήρια.

  7. Γαρνίρουμε το κάθε κοκτέιλ με ένα κεράσι και σερβίρουμε!

* Χρησιμοποιήστε εκχύλισμα βανίλιας από αληθινή βανίλια διαλυμένη σε σιρόπι, με μεγάλη περιεκτικότητα βανίλιας και όχι σκευάσματα όπως “άρωμα βανίλιας” ή βανιλίνη, για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με έντονη γεύση βανίλιας.

Υ.Γ. Περισσότερες συνταγές με κεράσια:

 
 
Previous
Previous

Chicken pie του Αμερικάνικου Νότου από το Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Next
Next

Quiche με μπέικον, τσένταρ, πιπεριές & φρέσκια ρίγανη