Tomatini, κοκτέιλ με τις αυγουστιάτικες ντομάτες
Έπρεπε να φτάσουμε στον Αύγουστο για να φάμε ντομάτες της προκοπής, αλλά άξιζε τον κόπο. Και αφού τις φάγαμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους, ε δεν έπρεπε να τις κάνουμε και ένα κοκτέιλ; Το ΤΟΜΑΤΙΝΙ είναι μια παραλλαγή του μαρτίνι που προσωπικά με ενθουσιάζει. Αν σας αρέσει το Bloody Mary, σίγουρα θα σας κερδίσει και αυτό!
Κάποιοι το σερβίρουν με πιπέρι και ελαιόλαδο, αλλά όταν το δοκίμασα έτσι, μου θύμισε λίγο χωριάτικη σαλάτα, και θεωρώ ότι χάνει λίγο τον crispy και καθαρό χαρακτήρα του - αλλά γούστα είναι αυτά. Επίσης, πολλοί mixologists το προτείνουν με λευκό βαλσάμικο, αλλά άντε τρέχα να το βρεις.
Για ένα τοματίνι:
Υλικά:
60 μλ τοματόζουμο από 1 μεγάλη, πολύ ώριμη ντομάτα
60 μλ βότκα
1 1/2 κτγ ξηρό βερμούτ
1/2 κτγ λευκό ξύδι
πάγος
παγωμένο ποτήρι
Μέθοδος:
Κόβουμε χεράτα την ντομάτα και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπωλ από κάτω να μαζεύει το τοματόζουμο.
Την αφήνουμε στην άκρη για κανένα μισάωρο να βγάλει το ζουμί της.
Σε ένα σέικερ, βάζουμε το τοματόζουμο, τη βότκα, το βερμούτ και το ξύδι και χτυπάμε.
Προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε ξανά.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με τομάτα ή τοματίνι σε στικ.
Δείτε ακόμη: