Πασχαλινά μπισκότα σαν πιτσιλωτά αυγά με γλάσο αυγού

Συμφωνείτε ότι τα αυγουλάκια του κοκκινολαίμη είναι τα πιο όμορφα αυγά ολόκληρου του ζωικού βασιλείου; Στολίστε τα πασχαλινά σας μπισκότα με ένα απαλό γαλάζιο χρώμα με καφέ πιτσιλιές και θα γίνουν ανάρπαστα!

Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση, μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο – χάρη στις σταγόνες σοκολάτας, τα μπισκότα μας είναι πεντανόστιμα ακόμη και σκέτα!

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

(Για περίπου 15 τμχ)

120 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 κτσ γάλα

260 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

½ κτγ μπέικιν πάουντερ

¼ κτγ αλάτι

100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο:

3 ασπράδια από μεσαία αυγά

300 γρ άχνη

1 κτγ λεμόνι

1-2 κτσ γάλα

τιρκουάζ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ ή υγρή

καφέ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή υγρή

Μέθοδος:

Για τα μπισκότα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

  3. Χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

  4. Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε ίσα-ίσα ώσπου να ανακατευτούν στη ζύμη.

  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε πάχος 4-5 εκ.

  6. Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπ πατ σε σχήμα αυγού.

  7. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  8. Μεταφέρουμε τα μπισκότα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 12-16 λεπτά.

  9. Τα μπισκότα είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα είναι ακόμα μαλακά, αλλά θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν, ρίχνουμε την άχνη σαν βροχή.

  2. Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε.

  3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο γλάσο, που να ρέει όταν σηκώνουμε τον αναδευτήρα. Αν το γλάσο μας βγει πολύ πηχτό, μπορούμε να το αραιώσουμε με ελάχιστο γάλα.

  4. Προσθέτουμε το χρώμα και χτυπάμε ώσπου να ανακατευτεί ομοιόμορφα.

  5. Μεταφέρουμε το γλάσο σε μια μικρή σακούλα κορνέ με μικρή στρογγυλή μύτη (ιδανικά Νο2 ή 3).

  6. Γλασώνουμε τα μπισκότα με το κορνέ, αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο. (Το γλάσο δεν μπορεί να έχει τέλειο φινίρισμα, διότι λόγων των σταγόνων σοκολάτας, η επιφάνεια των μπισκότων δεν είναι λεία. Αν θέλουμε τέλειο φινίρισμα, τότε μπορούμε να τις παραλείψουμε από τη συνταγή.)

  7. Αφήνουμε τα μπισκότα επάνω στον πάγκο για 24 ώρες ώσπου να στεγνώσει το γλάσο εντελώς.

  8. Σε ένα μικρό μπολάκι, στάζουμε μερικές σταγόνες καφέ χρώμα.

  9. Καλύπτουμε τον πάγκο μας με αντικολλητικό χαρτί ή με μεμβράνη, για να μη λερώσουμε και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα.

  10. Βουτάμε ένα πινελάκι στο καφέ χρώμα και το τινάζουμε με τα δάχτυλά μας πάνω στα μπισκότα, ώστε να δημιουργήσουμε παντού πιτσιλιές. Καλό είναι να φορέσουμε γάντια για να μη βάψουμε τα δάχτυλά μας. Μόλις το χρώμα στεγνώσει, τα μπισκότα είναι έτοιμα!

  11. Φυλάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου, ως και για 1 βδομάδα.

Υ.Γ. Περισσότερες πασχαλινές ιδέες: 

Previous
Previous

Μπισκότα βουτύρου με αγριομολόχες

Next
Next

Αυγά βαμμένα με φυσικά υλικά