Μίνιμαλ πασχαλινά αυγά

Τον τελευταίο καιρό με ελκύει ιδαίτερα στο design, τα εικαστικά και τη μόδα η μίνιμαλ αισθητική, οι μονοχρωματικές παλέτες και ιδιαίτερα οι αποχρώσεις του λευκού και τα παιχνίδια με υφές. Αυτό φυσικά έχει αρχίσει να επηρεάζει και το ντύσιμό μου, αλλά και το food styling μου και αναπόφευκτα και το υλικό που δημιουργούμε και ανεβάζουμε. Έτσι, φέτος δεν είχα διάθεση για χρωματιστά αυγά, ούτε και για πολύωρους πειραματισμούς με κουρκουμάδες, μοβ λάχανα και άλλα μπαχαρικοζαρζαβατικά - τα απόλαυσα τις τελευταίες δύο χρονιές και τα χόρτασα. Φέτος η έμπνευσή μου, λοιπόν, ήταν αφενός η αισθητική που σας ανέφερα και αφετέρου οι χειροτεχνίες του γιου μας, στου οποίου το “μαγικό κουτί”, όπως αποκαλεί το κουτί όπου αποθηκεύουμε όλα τα υλικά με τα οποία του/μας αρέσει να φτιάχνει/ουμε κάρτες, κολλάζ και κατασκευές, βρήκα αυτά τα αυτοκόλλητα “διαμαντάκια” σε διάφορα μεγέθη, τα οποία κόλλησα διάσπαρτα επάνω στα βρασμένα αυγά μου. Κλείστε τα μάτια και κάντε τα λίγο εικόνα, στολισμένα μέσα σε μια λευκή πιατέλα, πάνω στο πασχαλινό τραπέζι, που θα στρώσετε με λευκό λινό τραπεζομάντηλο και όλα τα ολόλευκα πιατικά και ασημικά. Όνειρο!

Εν τέλει, η όλη υπόθεση θα σας πάρει μόλις πέντε λεπτά. Οπότε, φέτος, δεν έχω να σας προτείνω κάποια συνταγή για βάψιμο αυγών. Θα σας πω, όμως, την ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ μέθοδό μου για να βράζετε σφιχτά αυγά για το Πάσχα χωρίς να σας ραγίζουν ΠΟΤΕ. Και αν δεν σας αρέσει το μίνιμαλ, μπορείτε να κολλήσετε πολύχρωμα ψιψιψίνια στα αυγά σας, είτε παρέα με τα παιδάκια σας είτε και μόνοι-μόνες. Αλλά αν παρόλαυτά θέλετε να βάψετε αυγά, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο μπλογκ μας και θα βρείτε όλα τα αυγά που έχουμε βάψει ως τώρα με διάφορες μεθόδους!

Υλικά:

Αυγά μεσαίου μεγέθους

Μέθοδος:

  1. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε μέσα όσα ακριβώς αυγά χωράνε, σε μονή στρώση, χωρίς να τα στριμώξουμε, αλλά ούτε και να υπάρχει περιθώριο για να προσθέσουμε άλλα.

  2. Γεμίζουμε με κρύο νερό από τη βρύση, έτσι ώστε να καλυφθούν και να μην εξέχουν.

  3. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι, στην πιο δυνατή θερμοκρασία.

  4. ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ! Κοινώς, μπαστακωνόμαστε πάνω από την κατσαρόλα και τα παρακολουθούμε με μάτι γερακίσιο. Εντάξει, αν το έχουμε κάνει μερικές φορές και έχουμε πάρει το κολάι, μπορούμε τα πρώτα λεπτά να κάνουμε και καμία άλλη δουλειά εκεί στα πέριξ, έχοντας όμως τον νου μας.

  5. ΜΟΛΙΣ ακούσουμε το νερό να αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. ΠΡΟΣΟΧΗ: να βράζει, όχι να ΚΟΧΛΑΖΕΙ, γιατί αν κοχλάσει, τα αυγά θα αρχίσουν να κουνιούνται και να χτυπάνε μεταξύ τους και έτσι ακριβώς είναι που θα ραγίσουν.

  6. Με το καπάκι κλειστό και το κατσαρολάκι μακριά από το μάτι (όχι πάνω στο σβησμένο μάτι, δηλαδή, που είναι ζεστό ακόμα), βάζουμε το χρονόμετρο για 10’ και το αφήνουμε.

  7. Μόλις χτυπήσει το χρονόμετρο, παίρνουμε το κατσαρολάκι και το βάζουμε κάτω από τη βρύση με το κρύο νερό να τρέχει, έτσι ώστε σταδιακά να κρυώσουν τα αυγά.

  8. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε κρύο νερό στα αυγά, μέχρι να κρυώσουν τόσο που να μπορούμε να τα πιάνουμε στη χούφτα μας με ευκολία.

  9. Αφήνουμε τα αυγά στην άκρη σε ένα πιάτο να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσουμε.

  10. Εναλλακτικά: Μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια και να τοποθετήσουμε το ζεστό κατσαρολάκι μέσα στο παγωμένο νερό, και μετά από λίγα λεπτά να βάλουμε τα βρασμένα αυγά μέσα στο παγωμένο νερό για μερικά λεπτά. Με αυτή τη μέθοδο, τα αυγά ξεφλουδίζονται ΠΟΛΥ πιο εύκολα! Έτσι, δεν μας τσακίζουν τα νεύρα τη μέρα του Πάσχα όταν, αφού τα πιτσιρίκια και όλοι οι μπαρμπάδες έχουν εκτονωθεί στο σπάσιμο περίπου οκτώ εκατομμυρίων αυγών, εμείς καλούμεθα να βρούμε τι θα φτιάξουμε με τα βρασμένα αυγά για να μην πάνε χαμένα.

  11. Σημείωση: η μέθοδος λειτουργεί για αυγά μεσαίου μεγέθους. Εγώ πάντα αγοράζω αυγά μεσαίου μεγέθους γιατί αυτά χρησιμοποιώ σε όλες τις συνταγές μου ως μονάδα μέτρησης (αντί να σας ζαλίζω τα αυτιά με οδηγίες τύπου 100 γρ αυγό και να με βρίζετε). Επομένως, η μέθοδος που σας γράφω αφορά αυγά μεσαίου μεγέθους ΑΥΣΤΗΡΑ. Αν δηλαδή χρησιμοποιήσετε μικρότερα ή μεγαλύτερα, θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο που θα τα αφήσετε μέσα στο κατσαρολάκι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με άλλου μεγέθους αυγά για να σας πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά αν το κάνετε, πειραματιστείτε με λίγα πρώτα για να μην την πατήσετε και σας βγουν μελάτα, και βέβαια στείλτε μου και ένα μήνυμα να μου πείτε τον χρόνο που χρειάστηκαν για να το προσθέσουμε στις οδηγίες. Sharing is caring!

Υ.Γ. Άλλες ιδέες για πασχαλινά αυγά:

 
Previous
Previous

Είναι αυτό το νοστιμότερο κέικ καρότου;

Next
Next

Spring rolls με πράσινο μήλο, ακτινίδιο και αγριομολόχες