Χειροποίητη σοκολάτα για το Πάσχα με αυγά και πολύχρωμα sprinkles

 

Τις τελευταίες μέρες όλο εμφανίζονται στο timeline μου posts ανθρώπων από όλο τον κόσμο που στέλνουν με το ταχυδρομείο ή αφήνουν δωράκια στην πόρτα των γειτόνων, των φίλων τους ή σε ανθρώπους ηλικιωμένους και ανήμπορους. Να, λοιπόν, μια ωραία ιδέα για να φτιάξετε κάτι όμορφο (και εύκολο!) που μπορείτε να χαρίσετε ως δωράκι για τις μέρες του Πάσχα και να κάνετε έναν άνθρωπο να χαμογελάσει. Τις σοκολάτες αυτές μπορείτε να τις στολίσετε με ό,τι θέλετε: αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε από sprinkles και τρούφα μέχρι marshmallows και pretzels. Επίσης, μια άλλη ιδέα είναι να σχηματίσετε τα “νερά” στη βασική σοκολάτα με φιστικοβούτυρο ή με σος καραμέλας!

 
 

Υλικά:

300 γρ κουβερτούρα

40 γρ λευκή σοκολάτα

σοκολατένια αυγουλάκια

sprinkles

Μέθοδος:

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα.

Την απλώνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος σχηματίζοντας ορθογώνιο σχήμα με μια σπάτουλα.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και χύνουμε στάλες-στάλες κατά τόπους επάνω στην κουβερτούρα. Με μια οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε και σχηματίζουμε “νερά”.

Τοποθετούμε επάνω τα αυγουλάκια μας και ό,τι άλλα στολίδια μας αρέσουν.

Βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο ώσπου να σφίξει.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Μπορούμε να τη φυλάξουμε για αρκετές ημέρες εκτός ψυγείου, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με κομμάτια από χαρτί ψησίματος ανάμεσα στις στρώσεις.

Αν θέλουμε να κάνουμε δώρο τη σοκολάτα, μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα όμορφο τσίγκινο κουτί ή σε ατομικά σακουλάκια ανά κομμάτι, που θα δέσουμε μια μια σατέν κορδελίτσα.

 
 

Chocolate bark for Easter

Recipe in English

Ingredients:

300 g dark chocolate

40 g white chocolate

Chocolate eggs & sprinkles

Method:

Melt the dark chocolate in the microwave or on a bain-marie. Spread it on top of a piece of baking paper with a spatula.

Melt the white chocolate and drop some drops on the chocolate base. With a toothpick, mix it around to create the swirls.

Decorate with chocolate egss and sprinkles, or anything else you like.

 
 
Previous
Previous

Bundt cake με λεμόνι και σιρόπι από άνθη πασχαλιάς

Next
Next

Πασχαλινά αυγά για ονειροπόλους με ένα πανεύκολο τρικ