Collab με τη Σουρτούκω: το ζητούσατε απεγνωσμένα (ΚΑΝΕΙΣ) και έγινε πράξη. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και τις συνταγές μας και ιδού το αποτέλεσμα. Hot honey - δηλαδή μέλι με μπούκοβο και καυτερή σος - που μετά το χτυπάμε και γίνεται κρέμα. Το τρώμε με τυράκια και άλλα κοκοψιιψίνια ή το απλώνουμε σε ψωμί.

Υλικά:

400 γρ μέλι

μπούκοβο όσο θέλουμε

καυτερή σος όσο αντέχουμε

λίγο στυμμένο λεμόνι

Μέθοδος:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το μέλι μαζί με το μπούκοβο και την καυτερή σος να ζεσταίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να λιώσει το μέλι.

  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.

  3. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  4. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε για περίπου 10’, ώσπου το μέλι να ασπρίσει.

  5. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

  6. Μπορούμε να το φάμε κατευθείαν.

  7. Το φυλάμε στο ψυγείο, όπου θα σφίξει. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κατευθείαν από το ψυγείο ή να το αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώνει και να γίνετα ρευστό όπως στο βίντεο. Αν το φυλάξουμε για πολλή ώρα εκτός ψυγείο, σταδιακά θα επανέλθει στην αρχική μορφή του.

  8. Στο ψυγείο διατηρείται για τουλάχιστον 1 μήνα.

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Ατομικά κραμπλ με μύρτιλα στο Air Fryer

Next
Next

Ψητά μήλα με παγωτό