Πιο comfort επιδόρπιο από τα ψητά μήλα υπάρχει; Βάλε και μια μπαλίτσα παγωτό δίπλα και έγινες!

Βάλε στον φούρνο τα μήλα, ανακατεμένα με μπαχαρικά που θα σου σπάσουν τη μύτη όσο ψήνονται και σέρβιρέ τα ζεστά, με μία ή και δύο μπάλες παγωτό.

Η σημερινή μας συνταγή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FruitUp! που υλοποιεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Υλικά:

2 μήλα Fuji

20 βούτυρο, λιωμένο (ζωικό ή φυτικό)

1 κτσ ζάχαρη καστανή

1 κτγ κανέλα

1/4 κτγ μοσχοκάρυδο

1/8 κτγ αλάτι

παγωτό, για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

  1. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  3. Στρώνουμε ένα ταψι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω τα μήλα σε μονή στρώση.

  4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180, στις αντιστάσεις, για 20-25’.

  5. Σερβίρουμε τα μήλα ζεστά, μαζί με παγωτό - κατά προτίμηση βανίλια.

Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Hot honey χτυπημένο

Next
Next

Κοκτέιλ με μπέρμπον, σιρόπι μήλου και θυμάρι