Ατομικά κραμπλ με μύρτιλα στο Air Fryer

Αγαπώ το κραμπλ γιατί είναι ένα πανεύκολο επιδόρπιο και ταυτόχρονα είναι και απόλυτα comfort! Το Air Fryer της Philips θα το κάνει ακόμα πιο εύκολο, γιατί χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να ψηθεί!

Ο πολυμάγειρας Airfryer XXL, που έχει κάδο 7,2 λίτρων, λειτουργεί με rapid Air technology. Αυτή η γρήγορη κυκλοφορία του αέρα δίνει πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα, μαγειρεύοντας μιάμιση φορά ταχύτερα από τον συμβατικό φούρνο.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Κατεβάζεις την εφαρμογή Home ID, συνδέεις το AirFryer σου και παρακολουθείς την εξέλιξη της συνταγής σου από τον καναπέ! Στην εφαρμογή HomeID, θα βρεις επιπλέον και άπειρες συνταγές για καθημερινή έμπνευση, τις περισσότερες από τις οποίες μάλιστα επιμελούνται ειδικοί διατροφολόγοι.

Η συνταγή μας δίνει 8 μίνι κραμπλ και χωράνε όλα στον κάδο. Μπορείς, όμως, να ψήσεις όσα θες και να καταψύξεις τα υπόλοιπα!

Υλικά:

Για την επικάλυψη:

40 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ βρώμη

25 γρ ζάχαρη καστανή

1/8 κτγ αλάτι

45 γρ βούτυρο ανάλατο, κρύο, σε κομματάκια

Για τη γέμιση:

1 κτσ κορνφλάουρ

30 γρ ζάχαρη

1/8 κτγ αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμός από 1/2 λεμόνι

20 γρ βούτυρο λιωμένο

100 γρ μύρτιλα

100 γρ πράσινο μήλο, σε κυβάκια

Μέθοδος:

  1. Δουλεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης με τα χέρια μας, ώσπου να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.

  2. Τη βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα για να ψήσουμε τα κραμπλ.

  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και γεμίζουμε τα φορμάκια μας.

  4. Πασπαλίζουμε λίγη από τη ζύμη σε κάθε φορμάκι.

  5. Τοποθετούμε όσα φορμάκια θέλουμε στον κάδο του AirFryer.

  6. Ψήνουμε για 6’ στους 180 βαθμούς.

  7. Ανοίγουμε, τσεκάρουμε, και αν θέλουμε να πάρουν περισσότερο χρώμα, ψήνουμε για 2-3’ ακόμα.

  8. Σερβίρουμε με παγωτό!

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Κομπόστα κεράσι με παγωτό και τραπέζι στρωμένο από τη Madame Coco

Next
Next

Hot honey χτυπημένο