Μπισκότα βιεννουά με λευκή σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης

 

(English recipe here)

Τα πολλά λόγια είναι περιττά για αυτήν εδώ τη συνταγή. Τα σαμπλέ βιεννουά είναι ίσως τα ωραιότερα μπισκότα του κόσμου, για μένα: βουτυράτα, διαλύονται στο στόμα και γλυκά όσο πρέπει. Και πώς μπορούν να γίνουν ΑΚΟΜΑ νοστιμότερα; Βουτώντας τα σε λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και πασπαλίζοντάς τα με χοντροσπασμένο φιστίκι.

Υλικά:

(Για 18-20 μπισκότα)

Για τα μπισκότα:

250 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

100 γρ ζάχαρη άχνη

2 ασπράδια (από μεσαία αυγά)

310 γρ αλεύρι μαλακό

Για τη διακόσμηση:

200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

50 γρ φιστίκι Αιγίνης ωμό, ανάλατο, χονδροτριμμένο

Μέθοδος:

 Για τα μπισκότα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη, ώσπου να ομογενοποιηθούν.

  2. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.

  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με μύτη τύπου κλειστό αστέρι (ή χρησιμοποιούμε ό,τι άλλο μας αρέσει).

  5. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε λίγη ζύμη κάτω από τις τέσσερις γωνίες του ώστε να κολλήσει το χαρτί κα να μπορούμε να σχηματίσουμε εύκολα τα μπισκότα.

  6. Σχηματίζουμε όσα μπισκότα χωράει το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20’. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να ροδίζουν ελαφρώς στις άκρες τους και σηκώνονται με ευκολία από το χαρτί.

  7. Αφού βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με όσο μείγμα μας έχει περισσέψει κατά τον ίδιο τρόπο.

  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσουμε.

Για τη διακόσμηση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

  2. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  3. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.

  4. Πασπαλίζουμε με φιστίκι προτού αρχίσει να πήζει η σοκολάτα και σερβίρουμε!

  5. Φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 5-6 μέρες. 

Υ.Γ. Μπισκότα, μπισκότα, ΜΠΙΣΚΟΤΑ!

 

Viennese biscuits with white chocolate and pistachio

This recipe speaks for itself. Sablés Viennois are possibly the best biscuits in the whole wide world: buttery, melt-in-your-mouth and just as sweet as they need to be. How can you make them EVEN better, you ask? Dip them in ΙΟΝ white chocolate and sprinkle them with roughly chopped pistachios.

Ingredients:

(For 18-20 biscuits)

For the biscuits:

250 g unsalted butter, softened

100 g powdered sugar

2 egg whites (medium eggs)

310 g soft flour

For decorating:

200 g ION white chocolate

50 g pistachios, raw, unsalted

Method:

For the biscuits:

  1. In the mixer’s bowl, beat the butter and sugar at medium speed with the paddle, until white and fluffy.

  2. Add the egg whites and beat until incorporated.

  3. Add the flour gradually and keep beating, until you have a smooth dough.

  4. Transfer the dough into a piping bag with a closed star nozzle (or any nozzle you like).

  5. Lay a tray with baking paper. Put a little dough under the corners: this will help you pipe easier, as the paper won’t be moving around.

  6. Shape as many biscuits as your tray can fit and bake them in a preheated oven, at 170 degrees, for about 20’.

  7. The biscuits are ready when they start to get a little bit of colour around the edges and are easily lifted off the baking paper.

  8. When you remove the biscuits from the oven, continue until you use up all of your dough.

  9. Leave the biscuits to cool down completely before decorating them.

For decorating:

  1. Melt the chocolate in a bain-marie or in the microwave.

  2. Lay a tray with baking paper.

  3. Dip the biscuits in the chocolate and place them on the paper.

  4. Before the chocolate solidifies, sprinkle them with the pistachio.

  5. Keep the biscuits in an airtight container, at room temperature, with baking paper in-between the layers, for 4-5 days.

P.S. Biscuits, biscuits, BISCUITS!

 
Previous
Previous

Ανάποδο κραμπλ με παξιμαδάκια χαρουπιού, μήλα και μύρτιλα

Next
Next

Κοκτέιλ Παλόμα με πορτοκάλι σαγκουίνι