Σοφτ κούκις καλαμποκιού

Αυτά τα αμερικάνικου στυλ σοφτ κούκις παίζει να είναι και το καλύτερο μπισκότο που έχω φτιάξει στη ζωή μου. Βασίστηκα στη λογική του corn cookie της Κριστίνα Τόζι και έκανα μια δική μου παραλλαγή με καλαμπόκι επί τρία: αλεύρι καλαμποκιού, ολόκληρα κορν φλέικ και κομμάτια ρόκας!

Τα μπισκότα αυτά είναι πραγματικά ακαταμάχητα και όταν φτάσεις στο σημείο που δαγκώνεις καλαμπόκι, απλά θα πάθεις πλάκα.

Καταναλώστε υπεύθυνα.

Υλικά:

Για 15 τεμάχια

230 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 αυγό μεσαίο

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

70 γρ καλαμποκάλευρο

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1/2 κτγ σόδα

1/4 κτγ αλάτι

60 γρ κορν φλέικ

1 ρόκα

20 γρ ζάχαρη καστανή

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε.

  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι με αναδευτήρα.

  4. Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.

  5. Προσθέτουμε τα κορν φλέικ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώσπου να καλυφθούν.

  6. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα σκουπ παγωτού σχηματίζουμε μπάλες, με μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους.

  7. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο, στους 170, στις αντιστάσεις, για 10’.

  8. Κόβουμε το καλαμπόκι σε λεπτές φέτες.

  9. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και καίμε με φλόγιστρο. (Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, απλώς πασπαλίζουμε και παραλείπουμε το κάψιμο.)

  10. Ανοίγουμε τον φούρνο και με ένα κουπ πατ, βοηθάμε τα μπισκότα να στρογγυλέψουν.

  11. Τοποθετούμε ένα κομμάτι καλαμπόκι σε κάθε μπισκότο και πιέζουμε ελαφρά.

  12. Επιστρέφουμε τα μπισκότα στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15’, ώσπου να δούμε ότι οι άκρες τους αρχίζουν να παίρνουν χρώμα.

  13. Ξεφουρνίζουμε τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Προσοχή: θα είναι πολύ μαλακά ακόμη όταν τα βγάλουμε, οπότε δεν πρέπει να τα πειράξουμε μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

 
Previous
Previous

Πασταφλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι

Next
Next

Μάφιν με βρώμη και μπανάνα στο AirFryer