Τρίχρωμο smoothie με καρπούζι, γιαούρτι και ακτινίδιο

Ζεσταίνεστε, ζεσταίνεστε; Ως γνωστόν, ο Αύγουστος δεν είναι για πολλά μαγειρέματα, ο Αύγουστος είναι για ξεκούραση, ρέμβη και απόλαυση. Αλλά αυτό το σμούθι γίνεται εύκολα μέσα σε δέκα λεπτά, είναι πολύ υγιεινό και εγγυημένα θα σας δροσίσει. Συν τοις άλλοις, δεν είναι και πανέμορφο; Πηγή έμπνευσης γι’ αυτό στάθηκε ο βασιλιάς του Αυγούστου: το καρπούζι, με τα τρία χρώματά του: πράσινο, λευκό και κόκκινο!

Υλικά:

Για 2 άτομα:

1 μπανάνα, πολύ ώριμη

2 ακτινίδια, πολύ ώριμα

150 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά (ή φυτικό γιαούρτι της επιλογής σας)

400 γρ καρπούζι καθαρισμένο

2 μικρές φετούλες καρπούζι με τη φλούδα, για γαρνιτούρα

1-2 κτσ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης (προαιρετικά, αν τα φρούτα μας δεν είναι πολύ γλυκά)

Μέθοδος:

  1. Στο μπλέντερ, χτυπάμε την μπανάνα και τα ακτινίδια και τα μεταφέρουμε στα ποτήρια. (Εδώ, αν θέλουμε, προσθέτουμε και το γλυκαντικό μας.)

  2. Πλένουμε καλά το μπλέντερ και χτυπάμε μέσα το καρπούζι.

  3. Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε το γιαούρτι στα δύο ποτήρια, γεμίζουμε με το καρπούζι και γαρνίρουμε με τις φέτες καρπουζιού. Σερβίρουμε γρήγορα, όσο διατηρείται η όμορφη τριχρωμία, και πριν το πιούμε, ανακατεύουμε καλά.

Υ.Γ. Εύκολες συνταγές για τον Αύγουστο:

 
Previous
Previous

Φρυγανισμένο ψωμί με σύκα και κατσικίσιο τυρί

Next
Next

Ψητά ροδάκινα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο και μέλι