Ψητά ροδάκινα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο και μέλι

Τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν είσαι ακόμα στην πόλη και περιμένεις με ανυπομονησία να φύγεις για διακοπές, η τεμπελιά βαράει κόκκινο και δεν χρειάζεται καθόλου να ντρέπεσαι γι’ αυτό. Γιατί έτσι γίνονται μερικές φορές τα καλύτερα γεύματα! Όπως αυτό το πλατό με ροδάκινα που ψήσαμε στο μπάρμπεκιου και συνοδεύσαμε με προσούτο, βουβαλίσια μοτσαρέλα και άγρια ρόκα και γαρνίραμε με μέλι και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Φυσικά, το κρασάκι έρρεε άφθονο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στη συνέχεια. Προτείνω ένα παγωμένο Frascati, Μοσχοφίλερο ή ένα Pinot Grigio!

Υλικά:

Για 4 άτομα

4 ροδάκινα

λίγο ελαιόλαδο

8 φέτες προσούτο

2 βουβαλίσιες μοτσαρέλες

άγρια ρόκα

μέλι

ένα μπολάκι φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα

λίγο φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Μέθοδος:

  1. Σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετούμε φύλλα ρόκας και τακτοποιούμε επάνω τη μοτσαρέλα, το προσούτο και το μπολάκι με τα ολόκληρα φιστίκια.

  2. Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 4-5 λεπτά. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι-γκριλιέρα, ακόμα καλύτερα αν είναι μαντεμένιο).

  3. Τοποθετούμε στην πιατέλα τα ροδάκινα όσο είναι ακόμα ζεστά.

  4. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και μέλι και σερβίρουμε αμέσως μαζί με κρασί.

Υ.Γ. Συνταγές θερινής ραστώνης:

 
Previous
Previous

Τρίχρωμο smoothie με καρπούζι, γιαούρτι και ακτινίδιο

Next
Next

Απόλυτα καλοκαιρινό μοχίτο με Three Cents Pineapple Soda