Το ‘πα και το ξαναλέω: ο Αύγουστος δεν είναι για φούρνους και κατσαρόλες, είναι για ρέμβη και τσιμπολογήματα. Άλλωστε, μας χαρίζει απλόχερα τα πιο κατάλληλα δώρα γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό - και τα σύκα είναι, φυσικά, ένα από αυτά. Πάρτε, λοιπόν, ένα ωραίο ψωμάκι από τον φούρνο της γειτονιάς σας (εγώ διάλεξα ολικής με προζύμι), ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, (ξέρετε, μαλακό τόσο-όσο, να “κρατάει” δηλαδή, αλλά και να ψιλοαλείφεται όταν το πατάς με το πηρούνι), μερικά ώριμα σύκα - ξέρετε, από αυτά τα ζουμερά, τα πολύ μαλακά, που σου βγάζουν την ψυχή να τα καθαρίσεις, αλλά χαλάλι, κι ένα ωραίο μελάκι από πάνω και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Α, και κανένα καρυδάκι χοντροσπασμένο, για την αλητεία. Οκέι, κι έναν μερακλίδικο ελληνικό.

Υλικά:

κατσικίσιο μαλακό τυρί

ψωμί ολικής άλεσης προζυμένιο

σύκα, ώριμα

μέλι θυμαρίσιο

καρύδια, χοντροσπασμένα

Μέθοδος:

  1. Φρυγανίζουμε μερικές φέτες ψωμί.

  2. Απλώνουμε πάνω τυρί, πιέζοντάς το με ένα μαχαίρι για βούτυρο.

  3. Κόβουμε μερικά σύκα σε φέτες (μπορούμε να τα καθαρίσουμε ή και όχι).

  4. Πασπαλίζουμε με λίγα χοντροσπασμένα καρύδια.

  5. Ραντίζουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Υ.Γ. Εύκολα, απλά, αυγουστιάτικα:

 
Previous
Previous

Πρωινό για δύο με ψητά δαμάσκηνα, γκρανόλα & γιαούρτι

Next
Next

Τρίχρωμο smoothie με καρπούζι, γιαούρτι και ακτινίδιο