Sandwich με παγωτό και chocolate chip cookies στο AirFryer
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ! Σάντουιτς με chocolate chip cookies και παγωτό σοκολάτα στο Airfryer
Ο πολυμάγειρας Airfryer XXL Connected της Philips, χάρη στη rapid air technology που χρησιμοποιεί ζεστό αέρα, θα ψήσει τα μπισκότα σου μιάμιση φορά ταχύτερα από τον συμβατικό φούρνο.
Ούτε να προθερμαίνεις τον φούρνο, ούτε να καις πολύ ρεύμα, ούτε τίποτα. Τρία κουμπάκια πατάς όλα κι όλα στην ψηφιακή οθόνη και τα μπισκότα σου ψήνονται σε μόλις έξι λεπτά. Τα ψήνεις δύο δύο και αν θες βάζεις και τα υπόλοιπα στην κατάψυξη, για να μην τα φας όλα μαζί και χαλάσεις το bikini body σου (όχι εγώ, εσύ).
Για 6 σάντουιτς
Υλικά:
100 γρ ζάχαρη καστανή
50 γρ ζάχαρη λευκή
120 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
1 μεσαίο αυγό
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κτγ μαγειρική σόδα
1/4 κτγ αλάτι
100 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη (αφήνουμε και μερικά μεγάλα κομμάτια)
1 λίτρο παγωτό σοκολάτα (συνταγή για χειροποίητο παγωτό εδώ)
Μέθοδος:
Για τα μπισκότα:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη με το βούτυρο, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, ώσπου να ενσωματωθεί.
Ανακατεύουμε τη σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα προσθέτουμε στον κάδο.
Χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε για 3 δευτερόλεπτα.
Κόβουμε 6 κομματάκια αντικολλητικό χαρτί σε κύκλους.
Με scoop παγωτού, σχηματίζουμε μπάλες πάνω σε κάθε κομμάτι χαρτί και τις πιέζουμε ελαφρώς.
Ψηνουμε στους 160 βαθμούς για 6-8 λεπτά, ελέγχοντας ενδιάμεσα ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Για το παγωτό:
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με παγωτό.
Σκεπάζουμε με χαρτί και καταψχύχουμε.
Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ ίδιου μεγέθους με τα μπισκότα μας, τα γεμίζουμε και τα καπακώνουμε.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη ώστε το παγωτό να σκληρύνει πριν τα σερβίρουμε.
Υ.Γ. Σχετικές συνταγές: