Scrambled oats με γιαούρτι και ροδάκινα UFO

Να και ένα viral TikTok trend που δεν φαίνεται μπούρδα και ήθελα όντως να το δοκιμάσω! Και καλά έκανα, γιατί βγήκε τέλειο και θα γίνει θεσμός στα πρωινά του Σουκού. Είναι και πανεύκολο, εξάλλου.

Το συνόδευσα με ροδάκινα ούφο. Έχουν διαφορετική γεύση από τα άλλα ροδάκινα; Όχι, αλλά έχουν πλάκα.

Θα δείτε τη συνταγή στο διαδίκτυο και με αυγό και χωρίς. Με το αυγό, δένει καλύτερα το μείγμα και μοιάζει περισσότερο με πόριτζ. Χωρίς, γίνεται πιο τραγανό, περισσότεορ σαν γκρανόλα. Είναι θέμα γούστου. Ψηφίζω αυγό, γιατί πρωτεϊνη.

Για δύο άτομα:

Υλικά:

1/2 cup βρώμη

1 ώριμη μπανάνα

1 μεσαίο αυγό

λίγα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

2 ροδάκινα

μέλι, σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

  1. Σε ένα πιάτο, λιώνουμε την μπανάνα με πιρούνι.

  2. Προσθέτουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.

  4. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και περιμένουμε 3-4’.

  5. Διαλύουμε σε κομμάτια με μια σπάτουλα και ψήνουμε λίγο ακόμα.

  6. Μεταφέρουμε σε μπωλ και σερβίρουμε με το γιαούρτι, τα ροδάκινα και το σιρόπι!

Υ.Γ. Τα πρωινά του Σουκού:

 
Next
Next

Tomatini, κοκτέιλ με τις αυγουστιάτικες ντομάτες