Φραουλένια βρώμη, το πιο ανοιξιάτικο, υγιεινό πρωινό

Δεν είναι η πιο ωραία αίσθηση να ξέρεις ότι έχεις το πρωινό σου έτοιμο να σε περιμένει το πρωί μόλις ξυπνήσεις; Ξοδεύοντας μόλις 10 λεπτάκια για να το προετοιμάσεις αποβραδίς, αυτό το απόλυτα φραουλένιο πρωινό είναι δροσιστικό, πεντανόστιμο και πάνω απ’ όλα απολυτα υγιεινό! Και το κυριότερο; Το ροζ χρώμα του θα σου φτιάξει εγγυημένα τη διάθεση!

Η συνταγή μετατρέπεται επίσης πανεύκολα σε vegan/νηστίσιμη, αντικαθιστώντας απλώς το αγελαδινό γιαούρτι με φυτικό και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.

Υλικά:

(Για 4 μερίδες)

180 γρ βρώμη

350 γρ φράουλες ώριμες (που θα πολτοποιήσουμε)

100 γρ φράουλες (που θα κόψουμε στα τέσσερα)

5 φράουλες (για τη διακόσμηση)

50 γρ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

50 γρ φιστικοβούτυρο (ή άλλο καρποβούτυρο)

60 γρ αγελαδινό γιαούρτι 5% ή φυτικό γιαούρτι

Μέθοδος:

  1. Τοποθετούμε τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Τοποθετούμε τα 350 γρ φράουλες στο μπλέντερ και τις χτυπάμε μαζί με το μέλι, το φιστοκοβούτυρο και το γιαούρτι, ώσπου να διαλυθούν.

  3. Χύνουμε το μείγμα του μπλέντερ μέσα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.

  4. Κόβουμε τα 100 γρ φράουλες στα τέσσερα, τις προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

  5. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

  6. Για το σερβίρισμα, κόβουμε μία φράουλα σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στα πλαϊνά του ποτηριού για διακόσμηση.

  7. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα (αγελαδινό ή φυτικό).

  8. Γαρνίρουμε με λίγο μέλι ή φιστικοβούτυρο και φράουλες κομμένες στη μέση. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Υ.Γ. Περισσότερες φραουλένιες συνταγές:

 
Previous
Previous

Παγωμένος latte με φράουλες και τσάι μάτσα

Next
Next

Κοκτέιλ γκίμλετ με τζιν, λάιμ και σιρόπι από αγριομολόχες