Παγωμένος latte με φράουλες και τσάι μάτσα
Γλυκιά Παρασκευούλα σήμερα και σας έχω το πιο γευστικό, υγιεινό και ανοιξιάτικο ρόφημα για να συνοδεύσει το Σαββατοκύριακό σας! Και επειδή αγαπήσατε τον μπλε λάτε μας με τσάι butterfly pea flower, ήρθε η σειρά αυτού εδώ του τρίχρωμου, αλλά πανεύκολου latte. Έχει μια βάση από πολτοποιημένες φράουλες, γάλα (obvs) και πράσινο τσάι matcha, που όπως έχουμε πει και ξαναπεί είναι ένα ρόφημα που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, αλλά και μια πολύ ξεχωριστή, ήπια γλυκιά, γήινη γεύση με ουμάμι. Αυτό το ρόφημα, λοιπόν, μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της μέρας, αλλά είναι ό,τι καλύτερο για το πρωί, διότι αποδεδειγμένα το matcha βοηθά στη συγκέντρωση και τη μνήμη. Και το καλύτερο; Εγγυημένα θα σας φτιάξει τη διάθεση με τα απίθανα χρώματά του!
Υλικά:
Για 1 ποτήρι
5-6 φράουλες
1 κτσ ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
100-120 μλ γάλα αγελαδινό ή φυτικό
5-6 παγάκια
60 μλ νερό βραστό
1 κτγ τσάι matcha
1 φράουλα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Στον πολυκόφτη (ή με ένα πιρούνι), πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γλυκαντικό (αν χρησιμοποιούμε).
Βράζουμε νερό, το τοποθετούμε σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το matcha, ανακατεύουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρύωσει.
Βάζουμε στο ποτήρι με τη σειρά: τις πολτοποιημένες φράουλες, τον πάγο, το γάλα και το μάτσα και τέλος τη φράουλα και σερβίρουμε.
Πριν πιούμε τον latte, ανακατεύουμε τα υλικά στο ποτήρι μας. Αν θέλουμε να σερβίρουμε τον latte σε κάποιον άλλο, δεν τον ανακατεύουμε πριν τον προσφέρουμε για να μη χάσει το εφέ των τριών επιπέδων.
Υ.Γ. Περισσότερες ιδέες για κρύα ροφήματα: