Madeleines με φρέσκιες φράουλες και γλάσο ruby chocolate

Η άνοιξη φέτος μάλλον έχει πάθει κοκομπλόκο και εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας ανυπομονούμε να δούμε λίγο ήλιο, έστω και μόνο από το μπαλκόνι, έστω και μόνο στη Μετακίνηση 6, αλλά δεν λέει να μας κάνει τη χάρη. Οι φράουλες, ωστόσο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα μανάβικα, οπότε ας το εκμεταλλευτούμε. Η πρώτη μας συνταγή με φράουλες για φέτος είναι αφράτες μαντλέν αρωματισμένες με φρέσκιες φράουλες, τις οποίες μετά μπορούμε, αν θέλουμε, να γλασάρουμε με λιωμένη σοκολάτα. Αν δεν έχετε πρόσβαση στην απίθανη σοκολάτα ruby με το φυσικό ροζ χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα. Στο εμπόριο επίσης θα βρείτε ροζ σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα, που μπορείτε να δοκιμάσετε σε αυτή τη συνταγή. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι μαντλέν είναι τέλειες, με γλάσο ή χωρίς!

Υλικά:

(Για περίπου 24 μαντλέν)

250 γρ αλεύρι μαλακό

150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

110 γρ βούτυρο λιωμένο

4 κτσ φράουλες πολτοποιημένες (5-6 ώριμες φράουλες)

1 κτσ ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:

100 γρ σοκολάτα ruby ή λευκή

Αποξηραμένες φράουλες (θα τις βρούμε σε καταστήματα με μπαχαρικά και βιολογικά τρόφιμα)

Μέθοδος:

Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε με το φτερό το αλεύρι με το μπέικιν και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο (που πρέπει να έχει κρυώσει) και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί πλήρως.

Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τις φράουλες μαζί με τη 1 κτσ ζάχαρη, ώσπου να γίνει ένας λείος πολτός. Ρίχνουμε τον πολτό στο μίξερ και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30’ ώστε να σφίξει. Ταυτόχρονα, βουτυρώνουμε τις φόρμες μας, τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τοποθετούμε το μείγμα των μαντλέν σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις φόρμες μας (όχι πάνω από τα 2/3). Ψήνουμε τις μαντλέν σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν λίγο και να ξεκολλάνε από τη φόρμα.

Αφήνουμε τις μαντλέν να κρυώσουν πριν τις ξεφορμάρουμε.

Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας και βυθίζουμε την άκρη των μαντλέν. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τις αποξηραμένες φράουλες ή με sprinkles. Τις τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ώσπου να πήξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Φυλάμε τις μαντλέν εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 1-2 μέρες.

 
Previous
Previous

Focaccia με τοματίνια, δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι

Next
Next

Ατομικά bundt cakes με περγαμόντο και σιμιγδάλι