Παγωτίνια με ψητά κεράσια και γιαούρτι

Αυτά τα παγωτίνια είναι η καλύτερη κερασοσυνταγή για να ικανοποιήσετε την κερασολαχτάρα σας τώρα που έχουν βγει τα πρώτα κεράσια, που ακόμα δεν είναι πολύ γλυκά, αλλά να, τα είδατε στο σουπερμάρκετ/μανάβικο/λαϊκή και τα λιγουρευτήκατε και δεν μπορούσατε να περιμένετε άλλες δύο βδομάδες! Ψήνοντάς τα στον φούρνο, η γλύκα και η γεύση τους εντείνονται, και συνδυασμένα με το όξινο γιαούρτι είναι απίθανα - σκεφτείτε το λίγο σαν γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι, αλλά σε παγωτίνι!

Υλικά:

Για 12 παγωτίνια

500 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά

250 μλ γάλα πλήρες

50 γρ ζάχαρη άχνη

500 γρ κεράσια

30 γρ ζάχαρη καστανή

Μέθοδος:

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

  2. Πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω.

  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να μαλακώσουν.

  4. Βγάζουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  5. Πιέζουμε τα κεράσια με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθούν, αλλά να παραμείνουν και κάποια κομματάκια.

  6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα και την άχνη με έναν αναδευτήρα, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  7. Γεμίζουμε τις φόρμες μας εναλλάξ με κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και από τα κεράσια.

  8. Τοποθετούμε ξυλάκια και καταψύχουμε για 8 ώρες ή αποβραδίς.

  9. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Υ.Γ. Περισσότερες κερασοσυνταγές:

 
Previous
Previous

Παγωμένη μαργαρίτα με lemon curd

Next
Next

Καλοκαιρινή φριτάτα με κολοκυθοανθούς