Ροζ κρέπες με πατζάρι, καπνιστό σολομό και cottage

Ε τώρα, αφού με ξέρετε τι ρομαντική ψυχή είμαι. Αν, λοιπόν, μπορεί το φαγητό μου να γίνει ροζ, θα γίνει ροζ.

Με φυσικό τρόπο, βέβαια, τουτέστιν με παντζάρια και καπνιστό σολομό.

Για να το τερματίσω, σέταρα και το πουλόβερ μου. Και το πιάτο.

Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για αλμυρό πρωινό, για brunch ή και για ελαφρύ γεύμα. Είναι υγιεινό, φουλ στην πρωτεϊνη, χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Η διαιτολόγος μου θα ήταν περήφανη!

Υλικά:

Για 4 κρέπες

70 γρ βρασμένο πατζάρι (2 μικρά πατζάρια)

140 μλ γάλα πλήρες

80 γρ γιαούρτι πλήρες

1 αυγό μεσαίου μεγέθους

100 μλ νερό

200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ cottage

150 γρ καπνιστός σολομός

κάππαρη

άνηθος

1 μικρό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες

χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος:

  1. Πολτοποιούμε το πατζάρι στο μπλέντερ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με αυγοδάρτη το πατζάρι, το γάλα, το γιαούρτι, το ατυγό και το νερό μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  4. Το μείγμα της κρέπας πρέπει να είναι τόσο ρευστό ώστε όταν το χύνουμε στο τηγάνι, να ρέει τόσο που να καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

  5. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε ένα κομματάκι βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία.

  6. Χύνουμε τόσο μείγμα ώστε να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού.

  7. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ή αν αισθανόμαστε τολμηροί (ΕΓΩ ΠΟΤΕ) την αναποδογυρίζουμε στον αέρα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

  8. Σερβίρουμε τις κρέπες με cottage, σολομό, κάππαρη, κρεμμύδι, άνηθο, λεμόνι και αλατοπίπερο.

 
Previous
Previous

Κρέμα μελιού

Next
Next

Oreo cupcakes για τα γενέθλια των Oreo (αλλά και τα δικά μου!)