Oreo cupcakes για τα γενέθλια των Oreo (αλλά και τα δικά μου!)

Το αγαπημένο μου μπισκότο και εγώ έχουμε γενέθλια με διαφορά τρεις μέρες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Τα Oreo, λοιπόν, που λέτε, φέτος κλείνουν 112 χρόνια. Εγώ δεν θα σας πω πόσα κλείνω, ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ 112. Αλλά επειδή δεν απέχω και πολύ, θα πνίξω τον καημό μου σε αυτά τα cupcakes.

Η συνταγούλα είναι πανεύκολη και, αν θέλετε, μπορείτε, πολλαπλασιάζοντας τα υλικά x2 ή x3, να την κάνετε και σε μορφή τούρτας με layers και επικάλυψη βουτυρόκρεμας. Γιατί ποιος είπε ποτέ όχι σε μια τούρτα Oreo;

Άντε, χρόνια μας πολλά!

Υλικά:

Για 12 cupcakes

Για τα cupcakes:

150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

120 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

150 γρ αλεύρι μαλακό

50 γρ κακάο

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

1/4 κτγ αλάτι

140 μλ γάλα

12 μπισκότα Oreo

Για τη βουτυρόκρεμα:

230 γρ βούτυρο ανάλατο, πολύ μαλακό

500 γρ ζάχαρη άχνη

3 κτσ γάλα (αν χρειαστεί)

τρίμμα Oreo ή 2-3 σπασμένα μπισκότα Oreo

12 μπισκότα Oreo

Μέθοδος:

Για τα cupcakes:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.

  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  4. Τα προσθέτουμε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

  5. Θρυμματίζουμε τα Oreo και τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα.

  6. Γεμίζουμε 12 θήκες για cupcake με το μείγμα κατά τα 2/3.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στον αέρα, για 20’.

  8. Για να δούμε αν τα cupcakes είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: αν βγαίνει στεγνή, ξεφουρνίζουμε.

  9. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως προτού τα διακοσμήσουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη.

  2. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με το γάλα.

  3. Ετοιμάζουμε μια σακούλα κορνέ με ό,τι μύτη μας αρέσει -εγώ χρησιμοποίησα μύτη σφαιρική, γνωστή και ως “Russian ball”.

  4. Γεμίζουμε το κορνέ με τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes.

  5. Πασπαλίζουμε με τρίμμα Oreo.

  6. Στολίζουμε κάθε cupcake με ένα μπισκότο Oreo και σερβίρουμε!

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Ροζ κρέπες με πατζάρι, καπνιστό σολομό και cottage

Next
Next

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα, μπριζόλα και πολύχρωμες πιπεριές