Μπρουσκέτες με αχλάδι, τσαλαφούτι και μέλι
Αυτές οι μπρουσκέτες είναι υγιεινές και πεντανόστιμες - ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό, πλήρες πρωινό. Ψητό αχλάδι φετέλ από την Ημαθία, τυρί τσαλαφούτι που είναι ό,τι πρέπει με την οξύτητά του σε αυτήν εδώ την αλμυρόγλυκη συνταγή, φρέσκο θυμάρι και μέλι Αττική. Η εταιρεία Αττική εδώ και σχεδόν 100 χρόνια βάζει στο τραπέζι μας μια μεγάλη γκάμα μελιών άριστης ποιότητας με διεθνείς διακρίσεις και αυτό το μέλι δεν θα μπορούσε να μη συμπληρώσει ιδανικά τη συνταγή. Σε συσκευασία squeezy, πανεύκολη και βολική στη χρήση, ή στο εμβληματικό μεταλλικό κουτί που όλοι αγαπήσαμε από παιδιά.
Υλικά:
Για 4 άτομα
1 αχλάδι Φετέλ
4 φέτες ψωμί προζυμένιο
1 κεσεδάκι τσαλαφούτι
λίγο φρέσκο θυμάρι
μέλι Αττική
Μέθοδος:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες ένα αχλάδι φετέλ.
Τις βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά.
Κόβουμε ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί σε φέτες.
Τις φρυγανίζουμε να γίνουν τραγανές.
Τις βάζουμε σε πιάτο και αλείφουμε το τυρί.
Απλώνουμε το αχλάδι στο ψωμί.
Βάζουμε λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω.
Ραντίζουμε με μέλι και σερβίρουμε!