Κρέμες λεμονιού brûlé

Κρέμες λεμονιού brûlé με λεμόνια από τον κήπο μου!

Αυτές οι πανεύκολες κρέμες λέγονται lemon possets. Είναι βρετανικής προέλευσης και συνήθως στην Αγγλία σερβίρονται μαζί με ένα μπισκότο shortbread. Σήμερα τις σερβίραμε μέσα σε λεμόνια και τις κάναμε μπριλέ, όπως υποδεικνύει το viral trend, αλλά αν δεν έχετε φλόγιστρο, απλά παραλείψτε αυτό το βήμα! Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο κρέμα γάλακτος, λεμόνι και ζάχαρη!

Υλικά:

200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

3 κτσ χυμός λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγη καστανή ζάχαρη

Μέθοδος:

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και το λεμόνι, ίσα-ίσα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση κατά μήκος και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι.

Γεμίζουμε τα λεμόνια με την κρέμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ώσπου να πήξει η κρέμα.

Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο.

Σερβίρουμε τις κρέμες κρύες από το ψυγείο, αμέσως μόλις τις κάψουμε.

 
Next
Next

Μπρουσκέτες με αχλάδι, τσαλαφούτι και μέλι