Λάδι με πιπεριές habanero
Αυτό το λάδι είναι τέλειο για topping σε αυγουλάρες και πατάτες (όπως αυτές που κάναμε με τον Θάνο Φέσκο), αλλά και για σάντουιτς ή και για να δώσετε ένα kick στις σούπες σας. Μου αρέσουν πολύ οι habaneros, διότι εκτός από καυτερές είναι και πάρα πολύ όμορφες!
Υλικά:
200 μλ λάδι
3 χαμπανέρος
Μέθοδος:
Χαράζουμε τις πιπεριές
Ζεσταίνουμε το λάδι, ίσα-ίσα ώστε να ζεσταθεί αλλά όχι να κάψει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρϊχνουμε μέσα τις πιπεριές.
Αφήνουμε τις χαμπανέρος στο λάδι για 30’ ως και αρκετές ώρες, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα.
Σουρώνουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε τις χαμπανέρος και τις ρίχνουμε μέσα στο βάζο.