Mocha mousse αλά Pantone

H Pantone ανακοίνωσε ότι το χρώμα της χρονιάς φέτος παίρνει την έμπνευσή του από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και είναι μια απόχρωση που αποκάλεσε Mocha Mousse. Τι πιο λογικό, επομένως, από το να φτιάξω μια βελούδινη, δροσερή mocha mousse, που είναι και ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι;

Σύμφωνα με την Pantone, η mocha mousse είναι μια ζεστή, πλούσια καφέ απόχρωση, που παραπέμποντας στις ιδιότητες του καφέ και της σοκολάτας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας για comfort.

Η μόκα γεννήθηκε στην Ιταλία και αρχικά επρόκειτο για έναν εσπρέσο που σερβίρεται με αφρόγαλα και λίγο σιρόπι σοκολάτας ή κακάο. Ονομάστηκε έτσι επειδή φτιαχνόταν με την ποικιλία καφέ Μόκα που προέρχεται από τη Μόκα της Υεμένης, η οποία έχει σοκολατένια επίγευση. Στη συνέχεια, επικράτησε να αποκαλείται μόκα οποιοδήποτε ζαχαροπλαστικό μείγμα περιέχει κρέμα με σοκολάτα και καφέ. Προσωπικά ο συνδυασμός σοκολάτας και καφέ με ενθουσιάζει. Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του καφέ, προσθέστε διπλή δόση εσπρέσο - αλλά με την ίδια ποσότητα νερού.

Α και ναι, η μους έχει ωμά αυγά. Μην με ζαλίσετε στα σχόλια, οκχέι; Πολλά γλυκά έχουν ωμά αυγά, deal with it. Αν είναι φρέσκα, είναι απολύτως ασφαλές.

Υλικά:

Για 4 μερίδες σε ποτήρι

160 γρ κουβερτούρα μαύρη

15 γρ βούτυρο

3 μεσαία αυγά

1 εσπρέσο

50 γρ ζάχαρη

180 γρ κρέμα γάλακτος 35%

νιφάδες κακάο ή ξύσμα σοκολάτας

Μέθοδος:

  1. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

  2. Φτιάχνουμε ένα εσπρεσάκι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.

  3. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

  4. Ανακατεύουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα.

  5. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει μαρέγκα.

  6. Διπλώνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με σπάτουλα.

  7. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ ώσπου να πήξει.

  8. Με σπάτουλα, διπλώνουμε τα δύο τρίτα της κρέμας μέσα στο μείγμα, ώσπου να έχουμε μια λεία μους.

  9. Μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μικρό κορνέ με μύτη τύπου κλειστό αστέρι.

  10. Μεταφέρουμε τη μους σε ποτήρια και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.

  11. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο.

  12. Με την υπόλοιπη κρέμα, στολίζουμε τη μους και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κακάο.

  13. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους σε λίγη ώρα που θα έχει δροσίσει, ή ως και 24 ώρες αργότερα.

 
Previous
Previous

Γιορτινή τούρτα OREO

Next
Next

Πασταφλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι