Αυτό εδώ το layer cake ήταν ένα από τα πιο σουξεδιάρικά μου όταν έφτιαχνα τούρτες κατά παραγγελία και ήρθε η ώρα να σας δείξω πώς φτιάχνεται, γιατί θα κάνει ΧΑΜΟ στα γιορτινά τραπέζια σας!

Εννοείται χωρίς OREOs δεν νοείται OREO cake, αλλά τώρα το cake μου έγινε ΑΚΟΜΑ πιο νόστιμο, χάρη στα νέα OREO που έχουν ολοκαίνουργια συνταγή με περισσότερο κακάο!

Η τούρτα αυτή έχει 4 layers από παντεσπάνι με OREOs, βουτυρόκρεμα με θρυμματισμένα OREOs, συν μια λαχταριστή γκανάς μαύρης σοκολάτας.

Για το κέικ:

Για δύο τσέρκια 16 εκ.

170 γρ βούτυρο

300 γρ ζάχαρη

2 αυγά

1 κρόκος

280 γρ αλεύρι αλεύρι ‘

2 κτγ μπέικιν πάουντερ

1/4 κτγ αλάτι

230 μλ γάλα πλήρες

7 OREOS original

Για τη βουτυρόκρεμα:

4 ασπράδια από μεσαία αυγά

250 γρ ζάχαρη

375 γρ βούτυρο ανάλατο, τεμαχισμένο, πολύ μαλακό

7 OREOs original

Για την γκανάς:

100 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη

100 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Μέθοδος:

Για το κέικ:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και χτυπάμε.

  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.

  4. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά εναλλάξ με το γάλα.

  5. Ψιλοκόβουμε τα OREOs και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με σπάτουλα.

  6. Στρώνουμε τα τσέρκια με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ταψί.

  7. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 40’ (Τεστάρουμε με οδοντογλυφίδα).

  8. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τα κέικ προτού ξεφορμάρουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώσπου να φουσκώσουν.

  2. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και τη σκεπάζουμε με νερό.

  3. Βράζουμε να γίνει σιρόπι ως τους 118 βαθμούς.

  4. Ρίχνουμε το σιρόπι στα ασπράδια με το μίξερ να κινείται.

  5. Δυναμώνουμε και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να κρυώσει.

  6. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια λεία βουτυρόκρεμα.

  7. Ανακατεύουμε μέσα τα OREOs με σπάτουλα.

Για την γκανάς:

  1. Βράζουμε την κρέμα και τη χύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα.

  2. Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια λεία γκανάς.

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Κόβουμε την επιφάνεια των κέικ ώστε να είναι ίσια.

  2. Αλείφουμε το πρώτο κέικ με βουτυρόκρεμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο.

  3. Καλύπτουμε τα πλαϊνά και την επιφάνεια με βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  4. Περιχύνουμε με την γκανάς και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  5. Διακοσμούμε την επιφάνεια με βουτυρόκρεμα και OREOs και τοποθετούμε στο ψυγείο.

  6. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Υ.Γ. Περισσότερες συνταγές με OREO:

 
Previous
Previous

Οι κουραμπιέδες μου

Next
Next

Mocha mousse αλά Pantone