Πόριτζ με μίσο και αυγό τηγανητό
Ήρθε η αποφράδα ώρα να μπει σε εφαρμογή το βασικό new year’s resolution μου για το 2025 και ναι, ξεκινάω δίαιτα. Αλλά επειδή θα την κάνω που θα την κάνω, ας μην τρώω και μίζετα φαγητά! Αυτό εδώ το μπολ με πόριτζ, βούτυρο μίσο και αυγό τηγανητό είναι φανταστικό για ένα χορταστικό πρωινό ή μεσημεριανό, γιατί χάρη στην πρωτεϊνη και τις φυτικές ίνες προσφέρει κορεσμό για αρκετή ώρα. Και αν θέλουμε να κάνουμε το γεύμα ακόμα πιο χαμηλό θερμιδικά, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με αυγό ποσέ αντί για τηγανητό.
Υλικά:
Για 1 άτομο
100 γρ βρώμη
200 μλ γάλα ζωικό ή φυτικό
2 κτσ βούτυρο ζωικό ή φυτικό
1 κτσ πάστα μίσο
αλάτι & πιπέρι, όσο θέλουμε
1 αυγό
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
ψιλοκομμένο τσίλι
Μέθοδος:
Σε ένα μπολάκι, διαλύουμε την πάστα μίσο μέσα στο βούτυρο.
Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τη βρώμη με το γάλα και μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει η βρώμη και να απορροφηθεί το γάλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί.
Παράλληλα, τηγανίζουμε ή ποσάρουμε ένα αυγό.
Σερβίρουμε το πόριτζ ζεστό, με το αυγό από πάνω, πασπαλισμένο με κρεμμυδάκι και τσίλι.