Φλωρεντίνες & Vinsanto

Το πόσο αγαπώ το κρασί νομίζω πως το έχετε εμπεδώσει όσοι με παρακολουθείτε καιρό. Το περασμένο ΣΚ ολοκλήρωσα και το course κρασιού WSET1 στη σχολή WSPC, κάτι που ήθελα εδώ και καιρό να κάνω, γιατί θέλω σιγά-σιγά να διευρύνω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο, αλλά και να “τακτοποιήσω” τις ήδη υπάρχουσες.

Σήμερα, εγκαινιάζω, λοιπόν και μια καινούργια σειρά με Food & Wine pairing, όπου θα σας δείχνω συνταγές που θα συνοδεύουμε με κρασιά. Δεν θα είναι μόνο γλυκές, θα είναι και αλμυρές, αλλά ως Madame Gâteaux, προφανώς ξεκινάω με γλυκάκι. Παρέα μου έχω τον Winevert, τον wine influencer της καρδιάς μου, που ήρθε να μαγειρέψουμε μαζί και μου έφερε ένα Vinsanto της Santo Wines! Το Vinsanto ταιριάζει θαυμάσια με γλυκά που περιέχουν ξηρούς καρπούς, οπότε αποφάσισα να φτιάξω φλωρεντίνες. Ξέρετε άλλωστε πόσο μου αρέσουν τα ρετρό γλυκά!

Υλικά:

Για περίπου 12-15 τμχ.

200 γρ αμύγδαλα φιλέ

80 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

60 γρ μέλι

40 γρ βούτυρο ανάλατο

Μέθοδος:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη το μέλι και το βούτυρο να ζεσταίνονται, ώσπου να φτάσουν τους 120 βαθμούς.

  2. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ώσπου να καλυφθούν.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και πιέζουμε καλά. Αν δεν έχουμε φόρμα, μπορούμε να το απλώσουμε σε αντικολλητικό χαρτί, να το σκεπάσουμε με αντικολλητικό χαρτί και να το ανοίξουμε σε ομοιόμορφο πάχος με έναν πλάστη.

  4. Ψήνουμε στουε 130 βαθμούς, στις αντιστάσεις, ώσπου οι φλωρεντίνες να ροδίσουν (περίπου 30’).

  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. (Όσο κρυώνουν, θα σκληραίνουν.)

  6. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε με το Vinsanto!

 
Next
Next

Κοκτέιλ Bee’s Knees