Μαγική λεμονάδα που αλλάζει χρώμα

Έσφιξαν οι ζέστες, έτσι; Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτή την παγωμένη λεμονάδα που αλλάζει χρώμα με απόλυτα φυσικό τρόπο; Ίσως κάποιοι να γνωρίζετε ήδη αυτό το τρικ - αλλά αν δεν το έχετε ξανασυναντήσει, το μαγικό συστατικό είναι το τσάι butterfly pea flower, που σας παρουσιάσαμε ξανά πριν λίγο καιρό με τον μπλε latte μας. Το απίθανο αυτό τσάι που φύεται στη νοτιοανατολική Ασία, χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει, εάν προστεθεί σε ένα ρόφημα που περιέχει λεμόνι, έχει την ιδιότητα να αλλάζει το χρώμα του σε μοβ.

Το butterfly pea flower tea έχει επίσης απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας και λέγεται πως βοηθά στο αδυνάτισμα. Η τακτική του κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως έχει αντικαρκινική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και βοηθά στη χώνεψη, τη συγκέντρωση και τη βελτίωση της διάθεσής μας. Και αν αναρωτιέστε για τη γεύση του, λατρεύω το συνδυασμό του με αυτήν εδώ τη λεμονάδα: το αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά και όξινη λεμονάδα με μια ελαφρά γήινη, ξυλώδη επίγευση χάρη στο τσάι.

Η συνταγή που σας δίνω για λεμονάδα είναι υπέροχη από μόνη της, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως βάση για πολλούς συνδυασμούς με άλλα φρούτα ή βότανα! Εγώ φτιάχνω με αυτήν επίσης τακτικά ροζ λεμονάδα με σμέουρα και λεμονάδα με λεβάντα - αλλά οι ιδέες είναι ανεξάντλητες!

Υλικά:

Για τη λεμονάδα:

Για 1 λίτρο λεμονάδα:

150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

350 μλ νερό

200 μλ φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι, σουρωμένος

300 μλ νερό βρύσης ή ανθρακούχο

Για το τσάι butterfly pea flower:

200 μλ βραστό νερό

1/4 κτγ butterfly pea flower tea

Μέθοδος:

Για τη λεμονάδα:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζυγίζουμε τη ζάχαρη και τα 350 μλ νερό και τα βάζουμε να βράσουν.

  2. Μόλις βράσουν για λίγο και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

  3. Σε μια κανάτα, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το σιρόπι και προσθέτουμε το επιπλέον νερό. Μπορούμε να βάλουμε νερό από τη βρύση ή να προσθέσουμε ανθρακούχο νερό, αν το προτιμάμε.

  4. Σερβίρουμε, ή φυλάμε τη λεμονάδα σε μπουκάλι που κλείνει με καπάκι, στο ψυγείο. Μπορούμε επίσης κάλλιστα να την καταψύξουμε.

Για το τσάι butterfly pea flower:

  1. Σε ένα μπολ, χύνουμε το βραστό νερό.

  2. Ρίχνουμε μέσα το τσάι και ανακατεύουμε καλά με αναδευτήρα ώστε να διαλυθεί.

  3. Αφήνουμε το τσάι να κρυώσει εντελώς.

Για τη μαγική λεμονάδα:

  1. Μπορείτε να φτιάξετε την αναλογία που σας αρέσει. Για τη δική μας λεμονάδα, τοποθετήσαμε άφθονο πάγο στο ποτήρι μας και γεμίσαμε με λεμονάδα κατά τα 3/4.

  2. Έπειτα, γεμίσαμε με τσάι το υπόλοιπο 1/4.

  3. Αν θέλουμε να σερβίρουμε τη λεμονάδα στους καλεσμένους, προσθέτουμε το τσάι τελευταία στιγμή και δεν ανακατεύουμε, ώστε να απολαύσουν το χρώμα να αλλάζει μπροστά τους.

Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Αμερικάνικη κερασόπιτα με κραμπλ

Next
Next

Παγωμένη μαργαρίτα με lemon curd