Τηγανητός κρόκος αυγού
Γιατί τηγανητός κρόκος αυγού; Για το κρατς! Για το κρατς στο μπραντς - τι δεν καταλαβαίνεις;
Θα το σερβίρεις με φρυγανισμένο ψωμί και ό,τι άλλο σου αρέσει. Εγώ έβαλα μοτσαρέλα βουβαλίσια, προσούτο και σχοινόπρασο.
Τα λέω καλά; Τα εξηγώ ωραία;
Υλικά:
1 κρόκος αυγού
φρυγανιά τριμμένη ή panko, αν βρεις
200 μλ λάδι, για το τηγάνισμα
1 φέτα ψωμί, φρυγανισμένο
1 φέτα προσούτο
1/2 μπάλα μοτσαρέλας
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Σε ένα πιατάκι, βάζουμε τη φρυγανιά και σχηματίζουμε μια λακουβίτσα.
Βάζουμε πάνω τον κρόκο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ώστε να καλυφθεί.
Καταψύχουμε για 2 ώρες.
Τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι, μέσα σε ένα μπρίκι, ίσα-ίσα ώσπου να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα η φρυγανιά.
Σερβίρουμε αμέσως!