Αυτά εδώ είναι τα πιο ζουμερά και ζουμπουρλούδικα brownies, χάρη στα OREO με νέα συνταγή με περισσότερο κακάο!

Υλικά:

(Για ένα ταψί 20x20 εκ.)

220 γρ βούτυρο ανάλατο

120 γρ κουβερτούρα

400 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

4 αυγά μεσαία

60 γρ αλεύρι ή γ.ο.χ.

60 γρ κακάο

½ κτγ αλάτι

20 OREO Original, τεμαχισμένα

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να αφρατέψουν.

  2. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.

  3. Χύνουμε το μείγμα σοκολάτας/βουτύρου στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.

  5. Προσθέτουμε τα υλικά του δεύτερου μπολ στο πρώτο και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν.

  6. Προσθέτουμε τα μισά OREO στο μείγμα και ανακατεύουμε.

  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

  8. Στολίζουμε με τα υπόλοιπα OREO και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40-50’.

  9. Για να δούμε εάν τα brownies είναι έτοιμα, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Δεν θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή, γιατί θέλουμε να κρατάνε υγρασία, αλλά θα πρέπει να μη συγκρατεί ολόκληρα κομμάτια υγρού μείγματος καθώς τη βγάζουμε. Επίσης, η επιφάνεια των μπράουνις θα πρέπει να έχει στερεοποιηθεί και να «κρακελάρει».

  10. Βγάζουμε τα brownies από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Next
Next

Κακαο-αγαυο-σμεουρο-σταφυλο-Flair ή αλλιώς μους σοκολάτας με cottage cheese