Παγωτίνια με τραγανό φιστικοβούτυρο Calvé και σοκολάτα γάλακτος
Αυτά τα λαχταριστά παγωτίνια φτιάχνονται τόσο εύκολα και γρήγορα που θα σας συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι – μη σας πω και τον χειμώνα!
Περιέχουν μόνο τέσσερα υλικά: γάλα, γιαούρτι, μέλι και φυσικά φιστικοβούτυρο Calvé. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με απαλό φιστικοβούτυρο, αλλά εγώ σας προτείνω να πάρετε το τραγανό, που δίνει έξτρα crunch – έτσι, για την αλητεία!
Για το τελείωμα, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και να τα πασπαλίσετε με cocoa nibs (όπως εμείς) ή με τριμμένο φιστίκι, αν το προτιμάτε.
Υλικά:
Για 12-14 παγωτίνια
250 γρ τραγανό φιστικοβούτυρο Calvé
120 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
40 γρ μέλι
140 μλ γάλα πλήρες
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
cocoa nibs, για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα και το μέλι και χτυπάμε με το φτερό ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Γεμίζουμε τις θήκες παγωτού με το μείγμα, τοποθετούμε ένα ξυλάκι σε κάθε θήκη και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Βυθίζουμε μέσα τα παγωτίνια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε με cocoa nibs και σερβίρουμε!
Υ.Γ. Λατρεύετε το φιστικοβούτυρο όσο κι εμείς;
Popsicles with crunchy Calvé peanut butter and milk chocolate
These scrumptious popsicles are so fast and easy to make that they will accompany you all summer long - maybe even winter!
All you need is 4 ingredients: milk, yoghurt, honey and of course, Calvé peanut butter. You can make them with smooth peanut butter, but I recommend to use crunchy, for some extra texture - and for the fun of it!
To finish, you can dip them in melted milk chocolate and sprinkle them with cocoa nibs (like we did) or with chopped peanuts, if you prefer them.
Ingredients:
For 12-14 popsicles
250 g crunchy Calvé peanut butter
120 g Greek yoghurt 5% fat
40 g honey of your choice
140 ml milk, full fat
250 g milk chocolate
cocoa nibs, for garnishing
Method:
In the mixer’s bowl, put the peanut butter, yoghurt, milk and honey and beat with the paddle until homogenised.
Fill the popsicle cakes with the mixture, add the popsicle sticks and smoothen the surface with a spatula.
Place in the freezer for a few hours.
Melt the chocolate in a bain marie or in the microwave.
Dip the popsicles in the chocolate and place them on a tray laid with baking paper.
Sprinkle with some cocoa nibs and serve!
P.S. Do you love peanut butter as much as we do?