Χιονούλες με λευκή σοκολάτα και καρύδα

 

(English version here)

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεσαι για να σου φτιάξει η διάθεση είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι της παρηγοριάς - το λεγόμενο και comfort. Σοκολατάκια “χιονούλες”, λοιπόν, για σήμερα - φυσικά με την αγαπημένη μας λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ. Το ολόλευκό τους χρώμα και η υφή της τριμμένης καρύδας που θυμίζει χιόνι τους δίνουν το χαριτωμένο όνομά τους. Και μπορεί να λέγονται χιονούλες, αλλά είναι παντός καιρού!

Υλικά:

Για περίπου 20-25 τμχ

200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη

60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

20 γρ βούτυρο ανάλατο

20 γρ καρύδα τριμμένη & 40 γρ καρύδα τριμμένη

Μέθοδος:

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο.

  3. Μόλις πάρουν βράση, τα χύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.

  4. Περιμένουμε 2-3’ και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.

  5. Ρίχνουμε μέσα τα 20 γρ καρύδας και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  6. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώσπου να σφίξει το μείγμα τόσο ώστε να πλάθεται.

  7. Βάζουμε τα 40 γρ καρύδας μέσα σε ένα πιατάκι.

  8. Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στην καρύδα, ώστε να κολλήσει παντού.

  9. Φυλάμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, έως και για 1 εβδομάδα.

Υ.Γ. Αγαπάτε τη λευκή σοκολάτα; Κι εμείς!

 

Snowball truffles with white chocolate and coconut

Sometimes, all you need to cheer you up is an easy and quick little comfort treat. So, snowball chocolates it is - made, of course, with our favourite ION white chocolate. Their, shape, white colour and the dried coconut texture that resembles snow is what gives them their cutesy name. And they might be called ‘snowball’, but they’re delicious all year long!

Ingredients:

For about 20-25 truffles

200 g ION white chocolate, chopped

60 g double cream

20 g unsalted butter, melted

20 g desiccated coconut & 40 g desiccated coconut

Method:

  1. Place the chocolate in a big bowl.

  2. In a pot (on the stove) or in the microwave, heat the cream and butter.

  3. When they boil, pour them on top of the chocolate.

  4. Wait 2-3’ and then mix with a spatula, until you have a smooth ganache.

  5. Add the 20 g coconut and mix until incorporated.

  6. Place the bowl in the fridge for 1-2 hours, until the mixture is thick enough to be shaped by hand.

  7. Pour the 40 g coconut inside a soup plate.

  8. Shape the mixture into balls (or snowballs, in our case - haha!) and roll them in the coconut to cover completely.

  9. Keep the truffles in an airtight container, in the fridge, for up to 1 week.

P.S. Do you love white chocolate? So do we!

 
 
Previous
Previous

Παγωτίνια με τραγανό φιστικοβούτυρο Calvé και σοκολάτα γάλακτος

Next
Next

Vegan κέικ με σοκολάτα και μους από φρούτα του πάθους