Μπισκότα με κακάο και κομμάτια λευκής σοκολάτας

Σετάρω τα μπισκότα μου με το φόρεμά μου - τουτέστιν vintage-style φορεματάρα από το Perfect Dress, που μάτσαρα με τα πιο comfort μπισκότα με κακάο και κομμάτια λευκής σοκολάτας!

Εύκολα και απλά, πάμε να δούμε τη συνταγή:

Υλικά:

Για 8 XL μπισκότα

100 γρ ζάχαρη καστανή

50 γρ ζάχαρη λευκή

120 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό, σε κομμάτια

150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κακάο

1 κτγ μαγειρική σόδα

1/4 κτγ αλάτι

100 γρ λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη (ή σταγόνες σοκολάτας)

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τις ζάχαρες και το βούτυρο.

  2. Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό, χτυπώντας ώσπου να ενσωματωθεί.

  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.

  4. Όταν ενσωματωθεί, προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.

  5. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  6. Με το scoop του παγωτού σχηματίζουμε μπάλες, αφήνοντας αρκετή απόσταση.

  7. Τοποθετούμε επάνω κομμάτια σοκολάτας. (Αν θέλουμε, μπορούμε να ανακατέψουμε μερικά και μέσα στη ζύμη.)

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 12’. Τα μπισκότα θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά όταν ξεφουρνίσουμε.

 
Previous
Previous

Παρφέ με γιαούρτι και φράουλες

Next
Next

Kale chips στο AirFryer