Σαντουιτσάκια με πικάντικο chutney τομάτας και τυρί Cheddar
Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε μια συνταγή για ένα πικάντικο και γλυκό chutney με τομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές τσίλι, το οποίο προτείναμε να συνοδεύσετε με αλμυρά μπισκότα shortbread. Σήμερα σας προτείνουμε μία ακόμα ιδέα για το ίδιο chutney, που είναι ό,τι πρέπει για ένα απογευματινό σνακ, ένα γρήγορο γεύμα για τη δουλειά, ή ως πρώτο πιάτο για ένα afternoon tea.
Υλικά:
Chutney με τομάτα (δείτε τη συνταγή εδώ)
Τυρί Cheddar χοντροτριμμένο
Λευκό ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
Σπανάκι baby
βούτυρο ανάλατο, μαλακό
Μέθοδος:
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο βούτυρο.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με μία λεπτή στρώση chutney.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί τις μισές φέτες.
Τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι επάνω στο τυρί.
Κλείνουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες.
Κόβουμε στα δύο διαγώνια.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα σαντουιτσάκια μαζί με λίγη πράσινη σαλάτα ή με βραστό αυγό για ένα πιο χορταστικό γεύμα. Φυλάμε τα σαντουιτσάκια σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο για 2-3 ώρες.