Μπισκότα Linzer με κακάο, γεμιστά με Nucrema
(English version here)
Να πω ότι είναι το απόλυτο σοκολατένιο μπισκότο; Θα το πω. Και βουτυράτο είναι, και μαλακό είναι, και διπλά σοκολατένιο είναι και τελικά τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος από ένα μπισκότο; Το ότι αγαπάμε τα Linzer μάλλον το γνωρίζετε, αφού σας έχουμε δείξει συνταγές τους σε πολλές παραλλαγές στο blog, σε περιοδικά και site, σας τα έχουμε σερβίρει στα tea parties μας στο Tearoom και στα events μας και σας έχουμε ετοιμάσει ουκ ολίγα πακέτα για να τα πάρετε στο σπίτι σας, αφού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή items του μενού μας!
Τώρα μπορείτε να τα απολαύσετε και σε σοκολατένια εκδοχή, ζυμωμένα με το αγαπημένο μας κακάο ΙΟΝ και γεμισμένα με την εθιστική πραλίνα Nucrema της ΙΟΝ! Και να σας πω και κάτι ακόμα; Είναι πανεύκολα!
Υλικά:
120 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
280 γρ αλεύρι μαλακό
90 γρ κακάο ΙΟΝ
1/4 κτγ μπέικιν πάουντερ
200 γρ Nucrema ΙΟΝ
Μέθοδος:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας και έπειτα την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 1/2 εκ.
Με στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε μπισκότα.
Στα μισά από αυτά κάνουμε και τρύπα στη μέση, με το μικρότερο κουπ πατ που διαθέτουμε ή με ένα καπάκι μπουκαλιού.
Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα, με απόσταση ανάμεσά τους.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ (στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη) με τη Nucrema.
Παίρνουμε στα χέρια μας ένα μπισκότο και το γεμίζουμε με Nucrema.
Καπακώνουμε με ένα μπισκότο με τρύπα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε όλα τα μπισκότα με τρύπα με κακάο ΙΟΝ.
Φυλάμε όλα τα μπισκότα που περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις. Είναι καλύτερα να τα καταναλώσουμε γρήγορα, γιατί δεν θα μείνουν τραγανά για πολύ. Κάτι μου λέει πως αυτό είναι σχετικά εύκολο, wink wink.
Tip:
Γενικώς, όταν θέλουμε να μετατρέψουμε μια ζύμη λευκή σε ζύμη με κακάο, ο κανόνας λέει να αντικαταστήσουμε το 1/3 ή το 1/4 του αλευριού με κακάο. Εμείς εδώ τα έχουμε σε αναλογία 1:3, αλλά αν θέλετε μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε το κακάο σε αναλογία 1:2. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονη γεύση κακάο αλλά και αντίστοιχα πιο bitter γεύση.
Υ.Γ. Σας αρέσουν τα μπισκότα; Δείτε και αυτές τις συνταγές:
Linzer cocoa biscuits filled with praline
Can I say it’s the ultimate chocolate biscuit? I’ll say it.
It’s buttery, it’s soft, it’s chocolatey in-and-out… I mean, what more can someone ask of a biscuit?
You probably know we love Linzer biscuits, since we’ve shared recipes in many variations on our blog, on other websites and magazines, we’ve served them to you on our tea parties in our Tearoom and on our events and we’ve prepared countless batches of biscuits for you to take home, since it’s one of the most popular items of our menu!
Now, you can enjoy them in a chocolate version, made with our favourite cocoa by ION and filled with our beloved Nucrema ION praline. And do you wanna hear one more thing? They are super easy to make!
Ingredients:
120 g powdered sugar
250 g unsalted butter, softened
280 g soft flour
90 g ION cocoa
1/4 tsp baking powder
200 g Nucrema ΙΟΝ
Method:
In the mixer’s bowl, beat the butter and sugar, with the paddle, until fluffly.
Weigh the flour, cocoa, and baking powder in a bowl and mix.
Add the ingredients of the bowl to the mixer and beat until you have a dough.
Transfer the dough to a floured surface, knead a little bit with your hands, and then roll it out with a rolling pin to a thickness of about 1/2 cm.
Cut biscuits using a round biscuit cutter.
Make a small hole in half of them, using the smallest round cutter you can find, or a bottle cap.
Lay two trays with baking paper and place the biscuits on them, leaving some distance.
Bake the biscuits in a preheated oven, at 160 degrees, for about 12-15’.
Take the biscuits out and leave them to cool down completely.
Prepare a piping bag with a small round nozzle and fill it with Nucrema.
Pipe Nucrema on the biscuits that don’t have a hole.
If you want, you can dust all the biscuits with the hole with cocoa.
Use the biscuits with the hole to cover the biscuits you piped on.
Keep all the leftover biscuits in an airtight container, using baking paper in-between the layers. It’s better to eat them the first or second day, because they won’t stay crunchy for long. Something tells me this is relatively easy though - wink wink.
Tip
As a rule of thumb, when you want to turn a white dough into a cocoa dough, you can substitute a third or a quarter of the flour with cocoa. Here, we went with a 1:3 ratio, but you can also try 1:2. The flavour will be more intensely chocolatey, but also more bitter. It’s a matter of personal preference.
P.S. Do you love biscuits? Check out these recipes!