Quiche με τοματίνια, δεντρολίβανο και τυρί κότατζ

Άλλη μια quiche έρχεται να προσγειωθεί σήμερα στο blog μας - γιατί ποτέ δεν είναι αρκετές! Τοματίνια, ανάλαφρο τυρί κότατζ και αρωματικό φρέσκο δεντρολίβανο ο σημερινός μας συνδυασμός, ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα μαζί με λίγη πράσινη σαλάτα.

Υλικά:

Για δύο quiche διαμέτρου 20 εκ.

Για τη ζύμη:

240 γρ αλεύρι μαλακό

120 γρ βούτυρο ανάλατο, κρύο, σε κομματάκια

6 γρ αλάτι

6 γρ ζάχαρη

60 γρ αυγό

Για τη γέμιση και το ψήσιμο:

3 αυγά

330 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

τοματίνια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύχρωμα), όχι πολύ ώριμα

φρέσκο δεντρολίβανο

μερικές κουταλιές τυρί κότατζ

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Μέθοδος:

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, ώσπου να αποκτήσουν υφή σαν άμμο.

  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

  3. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’.

  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 3 χιλ.

  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, που έχουμε βουτυρώσει, και την τρυπάμε παντού με ένα πηρούνι.

  6. Στρώνουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με κεραμικά βαρίδια ή όσπρια.

  7. Ψήνουμε για 15’ σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο.

  8. Αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και ψήνουμε τη ζύμη ώσπου να ροδίσει ελαφρώς.

  9. Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η ζύμη.

Για τη γέμιση και το ψήσιμο:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.

  2. Τοποθετούμε μέσα στην τάρτα τα τοματίνια. Πρώτα κάνουμε μια στρώση με τοματίνια κομμένα σε ροδέλες γεμίζοντας όλη την επιφάνεια της τάρτας. Έπειτα, τοποθετούμε από πάνω τους μια δεύτερη στρώση με τοματίνια διάσπαρτα. Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, προσθέτουμε μερικές κουταλιές τυρί διάσπαρτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.

  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι η επιφάνεια της quiche να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

  4. Βγάζουμε την quiche από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την ξεφορμάρουμε και την κόψουμε.

  5. Για το σερβίρισμα, ξαναζεσταίνουμε λίγο την quiche στον φούρνο ή τα μικροκύματα.

Quiche with cherry tomatoes, rosemary and cottage cheese

Recipe in English

One more quiche has just landed on our blog - because THEY ARE NEVER ENOUGH!

Our flavour combo today is cherry tomatoes, fresh rosemary and a few spoonfuls of cottage cheese - perfect for a light summer lunch, if served with some green salad on the side.

Ingredients:

For two 20 cm diameter quiches

For the dough:

240 g soft flour

120 g unsalted butter, cold, cut in small pieces

6 g sugar

6 g salt

60 g egg

For the filling and baking:

3 eggs

330 ml double cream

some cherry tomatoes (you can use multicoloured for extra fun, make sure they are not too ripe)

fresh rosemary

a few spoonfuls of cottage cheese

salt

black pepper

Method:

For the dough:

  1. In the mixer’s bowl, beat the butter together with the flour, salt and pepper, until the mix looks like sand.

  2. Add the eggs and keep beating until the dough comes off the sides of the bowl.

  3. Wrap the dough with cling film and leave it in the fridge for 30’.

  4. Roll out the dough on a floured surface to a 3 mm thickness.

  5. Transfer the dough in the tart tin and pierce it everywhere with a fork.

  6. Cover the tart with baking paper and fill it with ceramic beans.

  7. Bake in a preheated at 170 degrees oven for 15’.

  8. Remove the beans and paper and bake until the dough gets a golden colour.

  9. Remove the tart from the oven and prepare your filling.

For the filling and baking:

  1. In a bowl, mix the eggs, the cream and the salt and pepper with a whisk.

  2. Place the tomatoes in the tart. First, make a layer of slices that covers the whole tart. Then add a second layer of tomatoes. Sprinkle with rosemary and add a few spoonfuls of cottage cheese here and there. Pour in the egg mixture, filling the tart to the top.

  3. Bake the quiche until the top is golden brown.

  4. Take the quiche off the oven and wait until it’s completely cool before you de-mould it.

  5. To serve, warm up the quiche in the oven or microwave for a few minutes.

 
Previous
Previous

Χαρουπόψωμο με καρύδια

Next
Next

Ονειρεμένη πασταφλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο