Μαλακά μπισκότα με κάσιους και λευκή σοκολάτα

Αυτά τα τεράστια, XXL, μαλακά, λαστιχωτά μπισκότα είναι για όταν παριστάνετε ότι κάνετε δίαιτα και λέτε “Ένα μπισκότο μόνο έφαγα μωρέ” (Ναι, για μένα λέω). Μπορείτε επίσης άνετα να το δικαιολογήσετε λέγοντας στον εαυτό σας για τη θρεπτική αξία των κάσιους (φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, χαμός). Αστειεύομαι, μη με πάρετε με τις πέτρες - αυτή εδώ δεν είναι μία υγιεινή συνταγή, οπότε καταναλώστε υπεύθυνα.

Η αδυναμία μου στα αμερικάνικα cookies δεν κρύβεται - μπορείτε να βρείτε πολλές σχετικές συνταγές στο blog μας, όμως αυτή εδώ νομίζω πως είναι η καλύτερη που έχω ανεβάσει ως τώρα. Τα μπισκότα έχουν τέλεια υφή, η έντονα γλυκιά λευκή σοκολάτα ισορροπεί τέλεια με τη γήινη γεύση των κάσιους και το crunch στοιχείο που δίνουν στη συνταγή τα ξηροκάρπια εγγυημένα θα σας ξελογιάσει.

Υλικά:

Για περίπου 15 τμχ

200 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

200 γρ καστανή ζάχαρη

220 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κτγ αλάτι

1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

130-140 γρ κάσιους, ψημένα, ανάλατα, χοντροκομμένα

50-60 γρ κάσιους, ψημένα, ανάλατα, ολόκληρα

80-100 γρ κουβερτούρα λευκή, σε κομμάτια

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.

  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ σταδιακά στον κάδο και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. Ανακατεύουμε τα χοντροκομμένα κάσιους μέσα στη ζύμη.

  6. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  7. Με το scoop του παγωτού, σχηματίζουμε μπάλες μέσα στο ταψί, με μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους. Δεν βάζουμε πάνω από 4-6 μπισκότα στο ταψί (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού/φούρνου), γιατί θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.

  8. Προσθέτουμε ολόκληρα κάσιους και μεγάλα κομμάτια σοκολάτας πάνω σε κάθε μπισκότο και τα πιέζουμε ελαφρώς.

  9. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 15-20’.

  10. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν προτού τα μετακινήσουμε, ώστε να έχουν στερεοποιηθεί.

  11. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. (Αν έχουμε δεύτερο ταψί, μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα περισσότερα μπισκότα, απλά καλό θα είναι ενδιάμεσα να αλλάξουμε θέσεις στα ταψιά μέσα στον φούρνο.)

Υ.Γ. Περισσότερα αμερικάνικα μπισκότα:

 
Previous
Previous

Βάσκικο καμένο τσίζκεϊκ με ψητά μαύρα σταφύλια

Next
Next

Σανγκρία με ροζέ κρασί και Three Cents Pink Grapefruit Soda