Ζαχαρωμένα αμύγδαλα με κανέλα και τζίντζερ
Αυτά τα αμύγδαλα είναι εθιστικά. Αλήθεια σας λέω. Είναι αδύνατον να μην φας όλο το μπολ.
Φτιάξτε τα σαν σνακ για μια βραδιά με Netflix αγκαλιά με το έτερον ήμισυ. Καλέστε φίλους σας για ένα κρασί ή ακόμα καλύτερα ένα cocktail party στο σπίτι, και ετοιμάστε ένα όμορφο πλατό αλλαντικών και τυρίων (όπως αυτό εδώ) και προσθέστε αυτά τα αμύγδαλα. Εμείς τα απολαύσαμε με ροζ τζιν - θα μπορούσατε να τα σερβίρετε με ένα ροζ τζίν τονικ με κόκκινα φρούτα για ένα τέλειο girls’ night in!
Υλικά:
1 ασπράδι
250 γρ αμύγδαλα ωμά, ανάλατα, ασπρισμένα
1 κτγ κανέλα
1/4 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κτγ αλάτι
110 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
110 γρ ζάχαρη καστανή
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το ασπράδι με τον αυγοδάρτη ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει (μπορούμε να το κάνουμε και με το μιξεράκι του φραπέ).
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με την κανέλα, το αλάτι και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τα δύο μας χέρια ώστε να καλυφθούν παντού από το μείγμα.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο ώσπου να πάρουν ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα, να στεγνώσουν και να μην κολλάνε.
Κάθε 10 λεπτά ελέγχουμε την πορεία τους και τα ανακατεύουμε για να ψηθούν από όλες τις μεριές ομοιόμορφα.
Μπορούμε να τα φάμε όσο είναι ακόμα ζεστά!
Διαφορετικά, τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τα φυλάμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες.