Κομπόστα κεράσι με παγωτό και τραπέζι στρωμένο από τη Madame Coco
Ο Ιούνιος κοντεύει να τελειώσει και ακόμα δεν σας έχω δείξει συνταγή με κεράσια για φέτος; Αίσχος! Είναι, όμως, επειδή ετοίμαζα αυτό εδώ το προτζεκτάκι. Πήγα, που λέτε, για ψώνια στη Madame Coco, στο κατάστημα του Χαλανδρίου, και αφού χάζεψα μέχρι τελικής πτώσεως όλα τα κουζινικά και τα διακοσμητικά, γέμισα το καλάθι μου σαν να μην υπάρχει αύριο - γιατί έχει 60% έκπτωση σε όλα τα είδη!
Αγόρασα τραπεζομάντηλο, τηγάνια, βάζο, φλιτζάνια, μπολ, πετσέτες, πρέσα και αυγοδάρτη. Όλα τα απαραίτητα, δηλαδή για ένα απογευματινό κάλεσμα για καφέ και γλυκάκι, για δύο άτομα. Κομπόστα κεράσι που σερβίρισα με παγωτό βανίλια.
Όπως βλέπετε, έχω -κλασικά- σετάρει και το επιδόρπιο με το outfit μου!
Για την κομπόστα κεράσι:
Για 2 άτομα:
Υλικά:
250 γρ κεράσια
70 γρ ζάχαρη
50 μλ νερό
1 κτγ κορνφλάουρ
Μέθοδος:
Αποπυρηνώνουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα ρηχό κατσαρολάκι ή τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ με νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου τα κεράσια να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
Αφαιρούμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου το σιρόπι να δέσει.
Μεταφέρουμε τα κεράσια και το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βάζο για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα ή σερβίρουμε κατευθείαν, με παγωτό βανίλια!