Pancake cereal με τρεις γαρνιτούρες

 

Υπάρχει ωραιότερο κυριακάτικο πρωινό από τα pancakes; Είτε τα απολαύσετε σε κάποιο hip μπραντσάδικο του κέντρου είτε στο σπίτι σας σε homemade εκδοχή παρέα με όλη την οικογένεια, είναι ό,τι πιο fun μπορείτε να φάτε για να χαρείτε την κυριακίλα στο max. Το pancake cereal trend -που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από pancakes μινιατούρες- κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα την περίοδο της πρώτης καραντίνας, αλλά νομίζω πως πλέον κοντεύει να γίνει κλασικό πιάτο! Και γιατί όχι; Ακούγεται μπελαλίδικο, αλλά δεν είναι πιο δύσκολο ούτε πιο χρονοβόρο από τα κανονικά pancakes και είναι πολύ πιο διασκεδαστικό ως διαδικασία - ειδικά αν έχετε και παιδιά στην παρέα. Παρακάτω, σας έχω τον ΤΕΛΕΙΟ χυλό, που είναι ακριβώς όσο ρευστός πρέπει (όσοι έχετε φτιάξει τηγανίτες ξέρετε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό) και σας προτείνω όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία toppings - και βέβαια περιμένω να μου πείτε ποιο προτιμάτε:

1) Φρούτα και σιρόπι σφενδάμου

2) Lemon curd

3) πραλίνα

Υλικά:

(Για 3 μερίδες)

Για τα pancakes:

1 αυγό μεσαίου μεγέθους

1 κτσ ηλιέλαιο

200 μλ γάλα πλήρες

150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1 κτσ μπέικιν πάουντερ

1 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1/4 κτγ αλάτι

βούτυρο, για το τηγάνι

λεμονόκρεμα

πραλίνα

φράουλες, μύρτιλα, μπανάνα σε φέτες

σιρόπι σφενδάμου

Για τη λεμονόκρεμα:

6 αυγά μεσαίου μεγέθους

2 κρόκοι από αυγά μεσαίου μεγέθους

200 μλ χυμός λεμονιού

ξύσμα από 2 λεμόνια

400 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

170 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό, σε κομματάκια

Μέθοδος:

Για τα pancakes:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα το γάλα, το αυγό και το ηλιέλαιο.

  2. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.

  3. Προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε έναν εντελώς λείο χυλό.

  4. Μεταφέρουμε τον χυλό σε μια σακούλα κορνέ και κάνουμε μια μικρή τρυπούλα με ψαλίδι. Eναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπουκάλι για σος (squeezy bottle). Με αυτούς τους δύο τρόπους, οι τηγανίτες μας θα έχουν ολοστρόγγυλο σχήμα. Αν δεν έχουμε κάτι από αυτά, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και με ένα κουτάλι, απλώς κάποιες δεν θα βγουν τόσο τέλεια σχηματισμένες.

  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ένα κομματάκι βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία.

  6. Μόλις λειώσει, σχηματίζουμε τηγανίτες με το κορνέ μέσα στο τηγάνι και τις αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν βάζουμε περισσότερες από 7-8 στο τηγάνι, για να έχουμε χώρο να τις γυρίσουμε.

  7. Με μια σπάτουλα μεταλλική, αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.

  8. Μεταφέρουμε όσες τηγανίτες είναι έτοιμες σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Ιδανικά, έχουμε ήδη ετοιμάσει το τραπέζι με όλα τα toppings από πριν, ώστε τελευταία στιγμή να σερβίρουμε τις τηγανίτες, ή ακόμα καλύτερα, να σερβίρουμε σε δόσεις, για να τις τρώνε οι καλεσμένοι μας φρέσκιες και ζεστές.

Για τη λεμονόκρεμα:

  1. Η λεμονόκρεμα έχει λίγο κόπο, οπότε η πρότασή μου είναι να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι θα χρειαστείτε για τις τηγανίτες και να τη χρησιμοποιήσετε για κάτι ακόμα, όπως να γεμίσετε μπισκότα, να φτιάξετε παγωτό ή μια lemon pie.

  2. Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με τη μισή υπόλοιπη ζάχαρη.

  3. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την άλλη μισή ζάχαρη μαζί με τον χυμό και το ξύσμα.

  4. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

  5. Επιστρέφουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αυγοδάρτη για να μην κολλήσει στον πάτο.

  6. Όταν η κρέμα μας αρχίσει να πήζει και να σχηματίζονται μεγάλες φυσαλίδες στο κέντρο της, την αφαιρούμε από τη φωτιά.

  7. Μεταφέρουμε τη λεμονόκρεμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

  8. Μέσα, τοποθετούμε το βούτυρο σε κομματάκια και περιμένουμε μερικά λεπτά.

  9. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη, ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο και να έχουμε μια λεία λεμονόκρεμα.

  10. Καλύπτουμε τη λεμονόκρεμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να ακουμπά την επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  11. Καλύπτουμε το δοχείο με το καπάκι του, χωρίς να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώσπου να πήξει η λεμονόκρεμα.

  12. Φυλάμε την λεμονόκρεμα στο ψυγείο ως και για 3-4 μέρες.

 
 
Previous
Previous

Τούρτα γενεθλίων με βανίλια και παστέλ πινελιές

Next
Next

Μπλε λάτε με τσάι butterfly pea flower