Ατομικά bundt cake με σταγόνες σοκολάτας για την ημέρα της γυναίκας
Ίσως πολλοί να αισθάνεστε παράξενα να μιλάνε για την ημέρα της γυναίκας τη στιγμή που διαδραματίζονται τόσο συνταρακτικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, και θα συμφωνήσω. Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύω πως όταν παράλληλα συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά τόσες γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις σε όλο τον πλανήτη, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας πως η σημερινή μέρα δεν θα έπρεπε να περάσει στα ψιλά γράμματα. Και αν σας ακούγεται επιφανειακό το να τη γιορτάζουμε, σας διαβεβαιώ πως δεν είναι, διότι παρόλα τα παραπάνω, οι κατακτήσεις μας δεν παύουν να είναι σπουδαίες. Αν, λοιπόν, είστε γυναίκα, αυτό το ατομικό bundt cake με σταγόνες σοκολάτας, σερβιρισμένο με φρεσκοφτιαγμένο, αρωματικό καφέ φίλτρου, είναι το διάλειμμα που οφείλετε να προσφέρετε στον εαυτό σας, μέσα στη μέρα σας.
Υλικά:
Για 8 ατομικά bundt κέικ
230 γρ βούτυρο ανάλατο
350 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
300 γρ αλεύρι μαλακό
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1/4 κτγ αλάτι
180 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
50 μλ γάλα πλήρες
170 γρ σταγόνες σοκολάτας
Μέθοδος:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα.
Προσθέρουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μπολ μέσα στον κάδο, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώσπου να ανακατευτούν καλά μέσα στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ σχολαστικά με ένα πινέλο τη φόρμα μας.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30’.
Για να δούμε αν τα κέικ είναι έτοιμα, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους: πρέπει να βγαίνει στεγνή. Δοκιμάζουμε όλα τα κέικ.
Βγάζουμε τα κέικ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μόνο όταν τα κέικ έχουν κρυώσει μπορούμε να αναποδογυρίσουμε τη φόρμα για να τα ξεφορμάρουμε: θα πρέπει να πέσουν με ευκολία.
Σερβίρουμε τα κέικ με φρεσκοφτιαγμένο καφέ φίλτρου.
Φυλάμε όσα κέικ περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Παρόμοιες συνταγές:
Individual chocolate chip bundt cakes for Women’s Day
Perhaps some of you feel strange talking about Women’s Day when such mind-blowing socio-political events are unfolding, and I will agree. At the same time, though, when we have so many femicides and abuse happening all over the planet on a daily basis, I believe that we mustn’t let a day like today slip through the fine print. And even if it sounds superficial to celebrate it, I reassure you, it’s not, because besides all of the above, our conquests are tremendous. So, if you are, indeed, a woman, this bundt cake, served with freshly made coffee, is the break you owe to yourself, sometime today.
Ingredients:
For 8 individual bundt cakes
230 g butter, unsalted
350 g white caster sugar
4 medium-sized eggs
300 g soft flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
180 g Greek yoghurt 5% fat
50 ml full-fat milk
170 g chocolate chips
Method:
In the mixer’s bowl, whisk the butter an sugar, until white and fluffy.
Add the eggs, one by one, and whisk until incorporated.
In a bowl, mix the flour, baking powder and salt together.
In a second bowl, mix the milk and yoghurt together.
Add spoonfuls of each bowl to the mixer whilst beating, and keep beating until you have a smooth, homogenised batter.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Add the chocolate chips and beat for a few seconds.
Grease your mould very thoroughly with a brush.
Fill the mould by 2/3.
Bake in a preheated oven, for about 30’.
To check if the cakes are ready, insert a stick in their center: it needs to come out dry. Check all cakes.
Remove the cakes from the oven and leave them to cool down completely.
Only when the cakes are completely cool, you can turn the mould upside down: they should easily drop.
Serve the cake with freshly made filter coffee.
Keep any leftover cakes in an airtight container, at room temperature, for 4-5 days.
Related recipes: