Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

 

(English version here)

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μπισκότων του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητα τα chocolate chip. Τα συναντάμε σε αμέτρητες παραλλαγές και διαφορετικά στυλ, για όλα τα γούστα. Είτε τα προτιμάτε μαλακά και μαστιχωτά (σε αμερικάνικο στυλ) είτε σας αρέσει η ζύμη να είναι θριφτή είτε είστε από αυτούς που θέλουν τα μπισκότα τραγανά - σίγουρα θα πρέπει να είναι σοκολατένια, κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Με τη δική μας συνταγή, δε, θα είναι διπλά σοκολατένια, αφού στο τέλος κάνουν και μια βουτιά μέσα σε λαχταριστή, λιωμένη σοκολάτα!

Υλικά:

Για περίπου 40 μπισκότα

160 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

60 γρ ζάχαρη μαύρη, μαλακή

60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 μεσαίο αυγό

1 κρόκος από 1 μεσαίο αυγό

300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

7 γρ μαγειρική σόδα

¼ κτγ αλάτι

100 γρ σταγόνες σοκολάτας

300 γρ κουβερτούρα

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, ώσπου να έχουμε ένα αφράτο, λείο μείγμα.

  2. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα ώσπου να ανακατευτούν μέσα στο μείγμα.

  6. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος 4-5 χιλ.

  7. Με ένα κουπ-πατ, κόβουμε μπισκότα.

  8. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 14-15’. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρώς και σηκώνονται με ευκολία από το χαρτί. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα συνεχίσουν να σκληραίνουν ενώ κρυώνουν.

  10. Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα βουτήξουμε στη λιωμένη σοκολάτα.

  11. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

  12. Βυθίζουμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ώσπου να στεγνώσει η σοκολάτα.

  13. Φυλάμε όσα μπισκότα περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου για 4-5 μέρες.

Υ.Γ. Σοκολατένια μπισκότα:

 

Chocolate chip cookies

Indisputably one of the most popular types of cookies in the whole world is the all-time classic chocolate chip cookie. We meet it in innumerous variations: crunchy, soft, chewy, American-style or European, slice & bake, rolled out or scooped out, but always -ALWAYS- deliciously chocolatey. And with our recipe, 2x chocolatey, since we dipped ours in melted dark chocolate!

Ingredients:

For about 40 biscuits

160 g unsalted butter, softened

60 g soft brown sugar

60 g white caster sugar

1 medium egg

1 yolk

300 g all-purpose flour

7 g baking soda

¼ tsp salt

100 g dark or milk chocolate chips

300 g dark or milk chocolate

Method:

  1. In the mixer’s bowl, beat the butter and two sugars with the paddle, until fluffy.

  2. Add the egg and yolk and beat until homogenised.

  3. In a bowl, weigh the flour, soda and salt and mix.

  4. Add the bowl’s ingredients into the mixer and beat until you have a dough that comes away from the bowl’s sides.

  5. Add the chips and mix for a few seconds.

  6. Put the dough on a floured surface and with a rolling pin roll it out to a 4-5 mm thickness.

  7. Use a round cookie cutter to cut some biscuits.

  8. Lay a baking tray with baking paper and place the biscuits on it.

  9. Bake in a preheated oven, at 160 degrees, for about 14-15’. The biscuits are ready when they have a light colour and you can easily lift them off the paper. Be careful not to overbake them: biscuits keep getting harder as they cool down.

  10. When the biscuits are completely cool, you can dip them in the chocolate.

  11. Chop up the chocolate and melt it in a bain-marie or in the microwave.

  12. Dip the biscuits half-way into the chocolate and place them on some baking paper until the chocolate firms up.

  13. Keep the leftover biscuits in an air-tight container, at room temperature, for 4-5 days.1.     

P.S. More chocolate biscuits!

 
 
Previous
Previous

Cheesecake με λευκή σοκολάτα & σμέουρα και η νέα μας κουζίνα

Next
Next

Ψητό γιαούρτι με σιρόπι από χιώτικα μανταρίνια