Cheesecake με λευκή σοκολάτα & σμέουρα και η νέα μας κουζίνα

 

(English version here)

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό ετοιμάζουμε τον νέο μας χώρο και μας ρωτάτε με ανυπομονησία πότε θα είναι έτοιμος. Πιστέψτε μας, όμως, εμείς ανυπομονούμε περισσότερο από όλους!

Ε λοιπόν, ήρθε επιτέλους η στιγμή να σας δείξουμε ένα sneak peek του πιο σημαντικού δωματίου, που δεν είναι άλλος από τη νέα μας κουζίνα!

Αυτή η κουζίνα φτιάχτηκε from scratch και είναι πλέον όχι μόνο ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος για γαστρονομικές περιπέτειες, αλλά και ένα studio για γύρισμα video και φωτογραφίσεις. Σε όλα αυτά, ο νέος μας συνεργάτης, η Smeg Greece, έπαιξε βέβαια καθοριστικό ρόλο, αφού όπως βλέπετε πρωταγωνιστεί στην κουζίνα μας. Δεν σας κρύβουμε πως η συνεργασία αυτή ήταν για εμάς dream come true, αφού η υπέροχη 1950s retro αισθητική της εταιρείας ταιριάζει απόλυτα με την αγάπη της Madame Gâteaux για το vintage και τις παστέλ αποχρώσεις. Ειλικρινά δεν κρατιόμαστε να σας δείξουμε περισσότερααπό την κουζίνα μας, αλλά και το νέο μας Tearoom - λίγη υπομονή ακόμα. Για σήμερα, ας ξεκινήσουμε γλυκά, με ένα cheesecake χωρίς ψήσιμο, με λευκή σοκολάτα και coulis από σμέουρα.

Υλικά:

Για ένα τσέρκι 16 εκ.

230 γρ μπισκότα digestive

100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

300 γρ τυρί κρέμα

200 γρ λευκή κουβερτούρα

300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

300 γρ φρέσκα σμέουρα ή 150 κατεψυγμένα και 150 φρέσκα

50 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος:

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη.

  2. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

  3. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 8 εκ. σε μια πιατέλα, μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μπισκότου και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση.

  4. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

  5. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον αυγοδάρτη. Θέλουμε να πήξει, αλλά να μη γίνει πάρα πολύ σφιχτή.

  6. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, και στον κάδο του μίξερ (χωρίς να τον καθαρίσουμε), χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, ώσπου να μαλακώσει.

  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει. Θέλουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει ξανά.

  8. Χτυπάμε την κουβερτούρα μαζί με το τυρί ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  9. Τέλος, προσθέτουμε ξανά την κρέμα γάλακτος μέσα στον κάδο και χτυπάμε για λιγο, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές, εντελώς λείο μείγμα.

  10. Μεταφέρουμε τη γέμιση μέσα στο τσέρκι και τοποθετούμε ξανά το τσέρκι στο ψυγείο για 2 ώρες.

  11. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το coulis σμέουρων: σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τα 150 γρ σμέουρα μαζί με την άχνη.

  12. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν, ώσπου η ζάχαρη να λιώσει, τα σμέουρα να διαλυθούν και το coulis να δέσει.

  13. Όταν το coulis έχει κρυώσει εντελώς και το cheesecake έχει σφίξει, ξεφορμάρουμε το cheesecake και γαρνίρουμε με το coulis και τα υπόλοιπα φρέσκα σμέουρα.

  14. Φυλάμε όσο cheesecake περισσέψει μέσα στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.

Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:

 

Cheesecake with white chocolate and raspberry coulis - and our brand new kitchen!

Many of you have known for quite some time that we’ve been preparing our new space, asking us excitedly when it will be ready. Believe us, though, no οne is more excited than us!

So finally, it’s time to show you a sneak peek of the most important room: our new kitchen!

This kitchen was built with a lot of love, from scratch, and is now not only a fully equipped space ready for culinary adventures, but also a studio for shooting videos and photos! Of course, our new partner, Smeg Greece, played a pivotal role in all of this, since as you can see, they are the protagonist of our kitchen. We can’t help but admit that this collaboration was for us a dream come true, since the company’s gorgeous 1950s retro aesthetic pairs perfectly with Madame Gâteaux’s love for vintage and pastel colours.

We honestly cannot wait to show you more from our kitchen, as well as our new Tearoom - but you have to be a tiny bit more patient. In the meantime, let’s start with our first recipe, a no-bake cheesecake with white chocolate and fresh raspberries.

Ingredients:

For a 16 cm pastry ring

230 g digestive biscuits

100 g unsalted butter, melted

300 g full fat cream cheese

200 g white chocolate

300 g double cream

300 g fresh raspberries or 150 g frozen (thawed) and 150 g fresh

50 g powdered sugar

Method:

  1. In a food processor, beat the biscuits until ground.

  2. Mix the biscuits with the melted butter until the mixture looks like wet sand.

  3. Place a 16 cm pastry ring (8 cm height) on a dish, transfer the biscuits inside and press with a spoon until the surface is smooth and even.

  4. Place in the fridge while you prepare the filling.

  5. In the mixer’s bowl, whisk the cream until you get soft peaks and tranfer it into a clean bowl.

  6. In the mixer’s bowl (no need to wash it), beat the cream cheese with the paddle until softened.

  7. Melt the chocolate in a bain marie or in the microwave and leave it to cool down to room temperature.

  8. Add the chocolate into the cream cheese and beat until homogenised.

  9. Add the cream in three dosages and whish until you have a completely smooth mixture.

  10. Transfer the filling into the pastry ring and smoothen the surface with a spatila.

  11. Refrigerate for 1-2 hours.

  12. In a small pot, heat the 150 g raspberries with the sugar at a low temperature.

  13. Keep mixing until the sugar is dissolved and you have a coulis with a few chunks.

  14. Leave the coulis to cool down completely.

  15. Serve the cheesecake straight from the fridge, garnished with the coulis and the rest of the raspberries on top.

  16. Keep any leftover cheesecake inside an airtight container, in the fridge, for up to 3 days.

P.S. Related recipes:

 


 
Previous
Previous

Τσάτνεϊ με ντομάτα και τσίλι και πολύσπορα κράκερ

Next
Next

Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας